30-letni Slovenec oddajal lažne apartmaje na Hrvaškem in ogoljufal več ljudi

A.L.
27.11.2018 09:30

Hrvaški mediji poročajo o 30-letnem Slovencu, ki je z oddajo lažnih apartmajev ogoljufal več ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Omiš.
Boris Strmšek

Po poročanju hrvaških medijev je tamkajšnja policija v lovu za slovenskim državljanom, 30-letnim D.P. iz Celja, ki naj bi več ljudi ogoljufal z oddajo lažnih apartmajev na območju Omiša. 30-letnik je osumljen štirih goljufij in enega poskusa goljufije, piše Slobodna Dalmacija.

Na Hrvaškem odprl tudi bančni račun

30-letnik je za potrebe izvajanja goljufij ustvaril lažni facebook profil z imenom Ivan Buljić, na njem pa objavljal lažne oglase za apartmaje, ki na območju Omiša zares obstajajo, a niso njegova last. Po poročanju hrvaških medijev se z lažnimi oglasi ujemajo tudi resnični naslovi apartmajev.
D.P. naj bi oddajal pet velikih apartmajev s teraso, klimo in internetom ter dva manjša apartmaja. Vsi naj bi bili locirani na odlični lokaciji, cena manjšega apartmaja je bila 35 evrov, cena večjega pa 100 evrov. V večjem apartmaju je lahko, po poročanju Slobodne Dalmacije, šest ljudi. 30-letni Celjan naj bi imel v hrvaški podružnici Erste Bank na Krku odprt tudi račun.
Moškemu je lažna prodaja uspela, njegove žrtve pa so bile Norvežanka s hrvaškim priimkom, 39-letnica s hrvaškega Bizovaca, 45-letnica iz Štrigove in slovenska državljanka, poroča Slobodna Dalmacija. Vse žrtve so goljufu plačale predujem, skupno naj bi D.P. prejel 1125 evrov preko nakazil. Ena od žrtev, šlo naj bi za hrvaško državljanko, je imela srečo, saj je predujem za apartma želela vplačati v času, ko so banke že blokirale Celjanov bančni račun. Policisti se bojijo, da štiri že omenjene žrtve niso edine in da bi jih utegnilo biti še več.
Vse žrtve so za goljufijo izvedele šele ob prihodu na dopust. Slobodna Dalmacija poroča, da so od tam klicale 30-letnika, a se ta ni več oglašal na telefon. Že pred tem je na Reki dvignil ves nakazan denar.
Hrvaški policisti 30-letnega Celjana še iščejo, proti njemu pa so že podali štiri kazenske ovadbe zaradi goljufij in poskusa goljufije, še poroča Slobodna Dalmacija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta