Bertoki: Za uboj babice ne bo kazensko odgovarjala

Le.V.
08.07.2021 16:16
Zoper 31-letnico, ki je aprila v Bertokih vzela življenje svoji babici, tožilstvo ne bo vložilo obtožnice. Sodišču predlaga izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v zdravstveni ustanovi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi v smeteh so preiskovalci iskali sledi zločina. Foto: Tomaž PRIMOŽIČ/FPA
Tomaž Primožic/fpa

Sodna preiskava zločina v Bertokih, v katerem je v začetku aprila umrla 85-letna ženska, ki naj bi ji bila življenje vzela njena 31-letna vnukinja, obalna pevka Maja T., je končana. Kot so poročale Slovenske novice, tožilstvo zoper osumljenko ni vložilo obtožnice, pač pa predlog za izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v zdravstveni ustanovi. To pomeni, da je dejanje storila v neprištevnem stanju in tako za uboj ne bo kazensko odgovarjala, ampak se bo morala obvezno psihiatrično zdraviti v forenzični enoti psihiatrije, kar sme trajati največ pet let.

Mrtvo 85-letnico je 6. aprila zvečer našla njena hči in teta osumljenke. Materi je pripeljala kosilo za naslednji dan. Ko je vstopila v hišo, je naletela na prižgan štedilnik, na katerem je bila posoda z jajci, voda v njej pa je že povrela. Pomislila je, da je mati odšla hranit mačke, nakar je na tleh zagledala kri, na kavču pa negibno mater. Stekla je po pomoč k sosedu. V hišo je tako stopil tudi on. Takoj je poklical policijo in reševalce, a ženski ni bilo več pomoči. Zgolj nekaj ur po prijavi so policisti osumljenko izsledili in prijeli.

Kot je v dneh po zločinu poročalo Delo, se je osumljena v preteklosti večkrat zdravila v psihiatrični bolnišnici, od koder so jo po navedbah sosedov nazadnje odpustili le kakšen mesec pred ubojem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta