Blizu Visa z ladje za križarjenje ponoči padel mlajši Anglež. Je možno, da je še živ?

Va, STA
09.08.2024 15:16

Pogrešanega, ki je tuji državljan, iščejo vse od obvestila, kaj se je zgodilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Profimedia

Obvestilo, da je tuji državljan padel v morje blizu otočka Jabuka zahodno od Visa, je policija dobila ob pol petih zjutraj. Iskalna akcija se je začela pol ure pozneje.

Pogrešani je bil na ladji Royal Caribbean Explorer Of The Seas. S hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo so pozneje sporočili, da je z ladje, ki je bila na poti iz Dubrovnika proti Zadru, padel mlad britanski državljan. 

Takoj so sprožili obsežno iskalno akcijo na območju viškega arhipelaga, v kateri sodelujejo luška kapitanija Split, izpostava luške kapitanije v Hvaru, hrvaška obalna straža z ladjo in letalom, s katerim preiskujejo območje, ter zadrski policisti. Ob posadki ladje Explorer Of The Seas pri iskanju sodelujejo tudi posadki dveh drugih potniških ladij, pa tudi zasebne ladje in čolni, ki so se akciji pridružile prostovoljno, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. O pogrešanem vse udeležence v pomorskem prometu obveščajo tudi preko radijskih postaj ob obali. 

"Če ni umrl pri padcu ali se težje poškodoval, je čas preživetja daljši od 12 ur, tako da bo iskanje trajalo 24 ur," je za N1 Hrvaška povedal koordinator v nacionalnem središču za iskanje in reševanje na morju Radovan Linić. Za HRT pa še, da verjamejo, da je človek živ. 

Hrvaška nacionalna televizija je izvedela še, da je nesrečnega Angleža opazil član posadke in mu takoj vrgel reševalni pas, vendar pa ni videl, kako se je to končalo. 

Eden od potnikov je na družbenih omrežjih predtem objavil, da so ladja za križarjenje ter čolni z nje, kot tudi lokalni čolni, oblikovali okoli tri kilometre široko linijo in da prečesavajo območje. Eden pa je ocenil, da je po tako dolgem času le malo verjetno, da je moški živ: "Če je padel z 12. palube, potem bi to bil padec s 25 metrov." 

Potniki so povedali, da je bilo vreme včeraj in ponoči zelo vetrovno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta