Celjski kriminalisti umora 42-letnega moškega na območju Žalca sumijo 44-letnega Slovenca

STA, ČK
15.09.2023 14:28

Osumljen je tudi izsiljevanja, saj je osebam iz kroga umorjenega z več telefonskih številk grozil s smrtjo, če mu ne bodo izplačale večje vsote denarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Celjski kriminalisti umora 42-letnega moškega iz BiH, ki se je zgodil 5. septembra na območju Žalca, sumijo 44-letnega Slovenca z območja Policijske uprave Celje.

Kot so danes sporočili s celjske policije, so pri osumljencu opravili 11 hišnih preiskav v več objektih. V montažnem prostoru, zgrajenem znotraj večjega poslovnega objekta, so kriminalisti našli več kot 50 kilogramov različnih prepovedanih drog.

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da je bil 42-letni moški umorjen s strelnim orožjem, storilec pa je s kraja dejanja pobegnil.

Pri hišni preiskavi, kjer so zasegli drogo, je policija zalotila 44-letnega državljana Srbije, z začasnim prebivališčem v Sloveniji. Slednjemu so odvzeli prostost zaradi suma, da je skupaj s 44-letnim slovenskim državljanom vpleten v kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja je policija ugotovila, da je poleg omenjenih dveh moških kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami osumljen tudi za zdaj še neznani storilec.

Tako 44-letnega slovenskega državljana, osumljenega umora in izsiljevanja, kot tudi 44-letnega srbskega državljana, osumljenega kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema najprej odredil sodno pridržanje in nato pripor.

Intenzivna preiskava kaznivega dejanja umora, kakor tudi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami še vedno poteka, v smislu ugotavljanja drugih oseb, ki bi lahko bile vpletene v omenjeni kaznivi dejanji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta