Nove podrobnosti umora in posilstva: 10-letnico posilil 25-letnik, ubil jo je 11-letnik

M.R.
06.09.2023 15:42

Pet mesecev po umoru desetletne Lene v otroškem domu v Wunsiedelu na Bavarskem je državno tožilstvo zaradi posilstva vložilo obtožnico proti 25-letniku. Mediji pa poročajo, da obtoženi ni odgovoren za smrt deklice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
EPA

Po do zdaj zbranih informacijah naj bi 10-letnico ubil 11-letni deček, ki še ni bil kazensko obravnavan. To informacijo so potrdili tako na tožilstvu kot tudi na policiji, poroča nemški časnik Bild. 

Glede na intenzivno preiskavo obstaja utemeljen sum, da je 25-letnik posilil deklico. Gre za moškega, ki je lani vlomil v najmanj pet gradbenih kontejnerjev in nato prodal ukradeno blago. Med poskusom vloma v noči na 4. april pa je vstopil skozi odprto okno kopalnice doma za otroke in mladostnike in tam naključno srečal 11-letnega dečka, nato pa še deklico, ki sta živela v tem domu. 

25-letnik je posilil 10-letno Leno, je sporočila policija. Gre za nemškega državljana, ki naj bi zatem zapustil objekt. "Ni mogoče dokazati, da je obtoženi vpleten v umor 10-letnega dekleta," sta sporočila policija in tožilec. 

V preiskavi so še potrdili sum, da je 11-letnik ubil deklico, ko je 25-letnik zapustil dom. Domnevno naj bi med žrtvijo in njim prišlo do spora. Proti dečku zaradi njegove starosti ne morejo odpreti kazenskega postopka. So ga pa obravnavali pristojni organi, poročajo nemški mediji. 25-letnika so prijeli že konec aprila, ko so analiziralo sledi, najdene na kraju zločina. Očitana mu dejanja je tudi priznal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta