Čigavih je 1,8 milijona evrov, natovorjenih med torbice in zaseženih na pomurski avtocesti

Andrej Bedek Andrej Bedek
15.07.2019 19:15

Soboški policisti nadaljujejo preiskavo in skušajo ugotoviti, komu je bilo namenjenih 1,8 milijona zaseženih evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena od možnosti je, da je bil denar iz Italije namenjen na Madžarsko za plačilo delavcev in blaga iz Azije za izdelavo torbic, ki so jih prodali na Apeninskem polotoku.
PUMS

Murskosoboški policisti še iščejo odgovore, od kod se je aprila na pomurski avtocesti v kombiju, ki sta ga vozila dva Madžara, znašlo 1,8 milijona evrov gotovine. "Kriminalistična preiskava še poteka," je bilo vse, kar je Dejan Bagari s Policijske uprave Murska Sobota odgovoril na naše vprašanje, ali so že ugotovili, od kod izvira zaseženi denar. Za zdaj več informacij na murskosoboški policijski upravi ne dajejo, intenzivno pa po naših podatkih nadaljujejo sestavljanje mozaika, od kod Madžaroma, starima 24 in 28 let, toliko gotovine in zakaj sta jo v škatlah med torbicami prevažala brez kakršnih koli dokumentov o denarju. Ena od možnosti je tudi ta, da naj bi bil denar iz Italije namenjen na Madžarsko, za plačilo delavcev in blaga iz Azije za izdelavo torbic, ki so jih prodali na Apeninskem polotoku.
Tujca sta se v tovornem kombiju 28. aprila vozila po avtocesti proti Pincam in meji z Madžarsko, ko so ju pri povsem rutinskem nadzoru prometa na počivališču Dolinsko pod drobnogled vzeli policisti. V tovornem delu vozila so bile zložene kartonske škatle, ko pa je stekel pregled tovora, se je kmalu pokazalo, da v škatlah niso le torbice, ampak tudi denar. Na Policijski upravi Murska Sobota so si po naših podatkih morali celo izposoditi bančni stroj, da so lahko prešteli vso gotovino. Na koncu je bilo te za 1,8 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta