Družinski spor: brat zazidan v hiši pri Zadru

STA, ČK
10.05.2019 11:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadar
Profimedia

V Biogradu nedaleč od Zadra je spor med bratoma v četrtek dosegel dramatične razsežnosti, ko so enega od njiju zazidali v njegovo polovico hiše. Sodišče v Zadru je odločilo, da lahko eden od bratov zazida vhodna vrata v zgornji del družinske hiše. Drugi brat svojega dela hiše ni želel zapustiti, zato je s psom ostal v njem. Željko Perković in njegov brat sta si leta 2011 razdelila družinsko hišo. Čez čas mu brat ni več dovolil prehoda skozi njegovo stanovanje v spodnjem delu hiše, zato je naknadno zgradil stopnice in vrata, da je lahko z družino dostopal do stanovanja v zgornjem nadstropju, danes na svoji spletni strani piše Večernji list. A to je bilo za brata v spodnjem delu hiše sporno in je proti njemu vložil tožbo. Kot je pojasnila soproga Željka Perkovića, je sodišče leta 2013 sicer odločilo, da vrata v zgornji del hiše lahko ostanejo, a sodni proces se je nadaljeval. Dejala je še, da je sodišče sklenilo postopek, medtem ko je družina živela v Nemčiji, ni pa preverjala pošte na hrvaškem naslovu, na katerega so dobivali vabila na obravnave. Ker se niso odzivali, je sodišče odločilo, da vrata lahko zazidajo, kar se je zgodilo v četrtek. Na videoposnetku, ki ga je objavil Večernji list, je videti zidarja, kako v spremstvu policije gradi zid, potem ko so odstranili sporna vrata. Dogodek je potrdila tudi zadrska policija.
Željko Perković pred tem ni želel zapustiti svojega stanovanja, zato je s psom ostal zazidan v hiši, ker ni drugega izhoda iz stanovanja. Njegova soproga in sin sta napovedala, da bosta noč preživela v avtomobilu.
Družina priznava, da jim nihče ne oporeka lastništva zgornjega dela hiše, a poudarjajo, da ne morejo vstopiti vanj. Željko Perković ne more zapustiti stanovanja niti čez balkon, ker je na devetih metrih višine, pa nima lestve. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta