Drzna tatvina: Romuni na počivališčih prežali na rojake

čk
14.08.2020 10:08

Policisti Policijske postaje Sežana so prvi teden v avgustu na počivališču bencinskih servisov na avtocesti obravnavali tatvini denarja, storjeni na drzen način.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so trojico prijeli 5. avgusta, preiskovalni sodnik pa jo je poslal v pripor. 
Profimedia

V obeh primerih sta bila oškodovanca državljana Romunije. Na bencinski servis sta prispela kot potnika v avtobusu romunskega prevoznika, ki vozi na relaciji Italija–Romunija. Ko sta izstopila iz avtobusa, so do njiju pristopili trije moški, prav tako Romuni. Predstavili so se jima, kakor da so predstavniki avtobusnega podjetja in ponovno preverjajo vozovnice ter količino denarja, ki jo imajo potniki pri sebi. Na tak način so osumljenci pri obeh oškodovancih dosegli, da sta jim pokazala vsebino denarnice, pri tem pa so izkoristili situacijo in oškodovancema iz denarnice ukradli denar. Prvemu 450 evrov, drugemu 2900 evrov.
Policisti so kmalu dognali, da je kradljiva trojica nastanjena v Postojni. Vse tri so prijeli 5. avgusta, ko so ponovno prišli na območje sežanske policijske uprave, po vsej verjetnosti z enakim namenom kot v prvih dveh primerih. Osumljene so privedli pred preiskovalnega sodnika in ta je po njihovem zaslišanju za vse tri odredil pripor. Dva od predrznih tatov sta stara 36 let, eden 53.
Policisti jim v kazenski ovadbi očitajo, da so se združili z namenom izvrševati drzne tatvine na avtocestnih počivališčih, žrtve pa so bili romunski državljani, ki so se z večjimi količinami denarja vračali iz zahodnih držav domov v Romunijo. Trojica si je natančno razdelila vloge: eden je bil opazovalec, drugi je navezal stik z žrtvijo, tretji pa je bil namišljen sprevodnik avtobusa. "V določenem trenutku je eden zaradi večje prepričljivosti pod pretvezo preverjal denar drugega sostorilca ter tako lažje prepričal oba oškodovanca, da sta jim pokazala denarnico oziroma jim v roke položila denar. Nastalo situacijo so izkoristili in izvršili tatvino denarja na posebno drzen način," so početje trojice povzeli na policiji in poudarili, da obstaja velika verjetnost, da je bilo takšnih tatvin še več, a jih oškodovanci niso prijavili, predvsem zaradi odhoda avtobusa naprej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta