Dunaj: 16-letnik se je predal in priznal umora brezdomcev

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
12.12.2023 12:27

Najstnik je pet mesecev po zločinih v spremstvu odvetnika sam prišel na policijsko postajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dva brezdomca sta po napadu na Dunaju umrla, ena je bila huje poškodovana. 
Profimedia

V navzočnosti odvetnika je včeraj popoldne na policijsko postajo v avstrijskem Dunaju prišel 16-letnik in priznal, da je letos poleti ubil dva brezdomca, še eno brezdomko pa je huje ranil. Predajo najstnika je za medije potrdil tiskovni predstavnik policije.

Kor je poročal Kronen Zeitung, se je mladenič na policijski postaji izpovedal o svojih zločinih, spregovoril pa naj bi tudi o glasovih, ki so mu naročali, naj ubija. Policija je potrdila, da so zasegli tudi morilsko orožje.

To poletje so se na Dunaju zgodili trije brutalni napadi na brezdomce. 12. julija so na klopi v parku Handelskai v okoržju Brigittenau našli 56-letnega moškega, ki je bil zaboden do smrti. V  okoržju Leopoldstadt je bila ženska več kot teden dni pozneje huje poškodovana z vbodi in urezninami. Zadnji primer se je zgodil v noči na 9. avgust v četrti Josefstadtu. Moški, star 55 let, je umrl zaradi poškodb po napadu z nožem.

Več kot pet mesecev kasneje je domnevni morilec zdaj v rokah policije. Najstnik si je, so pojasnili na policiji, za tarčo napadov izbral osebe, ki pogosto ostajajo na robu skupnosti – brezdomce. "Zaradi modusa operandi predvidevamo, da gre za serijskega storilca," je avgusta dejala tiskovna predstavnica urada kriminalistične policije na Dunaju. Ob napadu na zadnjo žrtev, 55-letnega brezdomca, so zločinca sicer posnele kamere, avstrijska policija pa je za koristne informacije bila pripravljena plačati 10 tisoč evrov nagrade. A zdaj se je domnevni morilec predal sam, kot je dejal, ga je preveč mučila slaba vest.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta