Eden najbolj razvpitih nerešenih zločinov: Je na vzhodu Francije prijeti moški pred desetimi leti umoril štiri ljudi?

STA, Va
12.01.2022 16:04
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policija je septembra 2012 območje zločinov takoj blokirala.  

Reuters

Francoska policija je pridržala moškega v povezavi z umorom britanske družine iraškega porekla leta 2012 v odmaknjenem predelu Alp na vzhodu države. Gre za nov razvoj enega najbolj razvpitih nerešenih primerov v Franciji.

Aretacija bo preiskovalcem omogočila, da opravijo preiskave in preverijo gibanje posameznika v času umora treh članov družine Al-Hilli in mimoidočega kolesarja 5. septembra 2012, so sporočili tožilci v mestu Annecy. Več informacij bodo sporočili po izteku roka za pridržanje, so še dodali. Po navedbah francoskih medijev gre za moškega, ki ga je policija že zaslišala kot pričo v primeru, vendar ga nikoli niso pridržali.

50-letni britanski turist iraškega porekla Saad al-Hilli je bil skupaj s 47-letno soprogo Iqbal in njeno 74-letno materjo večkrat ustreljen na gozdnem parkirišču blizu vasi Chevaline v hribih nad jezerom Annecy na vzhodu Francije. Dve hčerki para, ki sta bili takrat stari sedem in štiri leta, sta napad preživeli. Starejša izmed deklet je bila sicer ustreljena in hudo pretepena.

Ubit je bil tudi 45-letni francoski kolesar Sylvain Mollier, potem ko je očitno naletel na kraj dogodka.

Skoraj desetletje po umorih francoska in britanska policija še nista uspeli doseči nobenega resničnega napredka. Med preiskavo sta pridržali več posameznikov, ki pa niso bili obtoženi. Leta 2014 so francoske oblasti sporočile, da so identificirale motorista, ki so ga dolgo iskali v zvezi z umori, vendar ni bil povezan z njimi. Oblasti prav tako ne verjamejo, da bi bil z umori lahko povezan nekdanji vojak Nordahl Lelandais, ki je priznal umor avtoštoparja in osemletne šolarke.

Medtem je britanska policija v začetku leta 2014 sporočila, da ni dovolj dokazov, da bi obtožila brata umrlega očeta, ki so ga junija 2013 aretirali zaradi suma načrtovanja umora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta