Engrotuš oškodovali za 30 milijonov evrov. Kriminalisti prepričani, da sta ga zakonca Tuš načrtno in naklepno izčrpavala

Namen naj bi bil, da bi nezakonito pridobila korist Celjskim mesninam in Radgonskim goricam ter prevzela lastniški nadzor podjetij.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Ljubljano, Celje, Kranj in Mursko Soboto so danes preplavili preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalisti ljubljanske in mariborske policijske uprave. Šestinpetdeset preiskovalcev je na osmih lokacijah izvajalo hišne preiskave zaradi suma gospodarskega kriminala, v katerega so po prepričanju policije vpletene tri fizične osebe, ki so pripomogle k več kot 30-milijonskem oškodovanju gospodarske družbe s Celjskega. Prostosti niso odvzeli nikomur.

Kot je neuradno prvi poročal portal Necenzurirano.si, gre za oškodovanje družbe Engrotuš in sporno prodajo njenih blagovnih znamk. Policija je o preiskavi skopa, osumljenim pa preti do osem let zapora. "Preiskavo usmerja specializirano državno tožilstvo, nanaša pa se na sum storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer v povezavi s preprodajo deležev v več gospodarskih družbah in nevračanjem posojil," je pojasnil tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave Drago Menegalija.

Aleš Beno/finance

Kot je poročal Necenzurirano.si, so bili preiskovalci tako kot pri osumljenem Dujoviću danes tudi pri direktorju Celjskih mesnin Izidorju Krivcu in sodnem cenilcu Marjanu Pogačniku, a ne zato, ker bi bila osumljena, ampak zato, ker gre za osebi, ki bi lahko dali koristne informacije za preiskavo. Obrnili smo se tudi na podjetje Tuš, kjer so potrdili le, da je preiskava  potekala pri njih, vsebine pa niso hoteli komentirati. "Mirko Tuš in Tanja Tuš sta brezpogojno, brezplačno in za nedoločen čas podjetju Engrotuš podala v uporabo vse blagovne znamke Tuš," so odgovorili. Ali je bil Mirko Tuš danes seznanjen s hišnimi preiskavami, nismo izvedeli. Njegov siceršnji odvetnik Emil Zakonjšek je za Večer povedal, da sam s preiskavo ni bil seznanjen. O Tušu pa je pritrdil, da ga ni v Sloveniji, saj je še vedno v Braziliji, kjer okreva po hudi poškodbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta