Fizični obračun: Nekdanji policijski inšpektor obležal v mlaki krvi

Le.V.
07.02.2024 08:03

Policisti preiskujejo kaznivo dejanje povzročitve hude poškodbe, ki se je zgodilo na pokopališču v Jurovskem Dolu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policista naj bi bila pričakala zamaskirana moška, oborožena s kovinskimi palicami.
Robert Balen

Pri novem pokopališču v Jurovskem Dolu v Slovenskih goricah so v torek dopoldan našli domačina, ki je ležal v mlaki krvi, je prvi poročal portal Maribor24. Policija je za portal potrdila, da je bil moški žrtev fizičnega obračuna in da je hudo poškodovan. Po naših podatkih je bil žrtev napada nekdanji policijski inšpektor. 

"Moški je bil odpeljan v bolnišnico. V zvezi s tem je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, trenutno pa nadaljujemo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka," je za portal pojasnila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga, Slovenske novice pa so objavile, da naj bi šlo za bivšega policista Branka Pivljakoviča

Leta 2019 so Pivljakoviča, takrat policijskega inšpektorja v sektorju uniformirane policije mariborske policijske uprave, osumili, da naj bi bil neupravičeno vstopal v bazo policijskih podatkov in o tem, kaj je v njej, obveščal tiste, ki so prestopili mejo zakonitega, imel je hišno preiskavo, smo takrat poročali v Večeru. Zoper danes 52-letnika je bila nato spisana kazenska ovadba zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter ponareditve uradne listine. A jo je tožilstvo pozneje zavrglo, kljub temu pa je izredna odpoved delovnega razmerja, ki jo je dobil v policiji, ostala. Še preden je dobil odpoved, je bil sicer Pivljakovič že dvakrat v disciplinskem postopku. Leta 2016 je dobil opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja. Domnevni storilec kaznivega dejanja ga je namreč prijavil, da mu je policist izdal policijsko operativno informacijo, nato pa od njega skušal pridobiti denar. A ker je šlo za dejanje, ki se preganja na predlog, kasneje pa je ovaditelj umaknil predlog za pregon, se kazenski pregon zoper policista ni nadaljeval. Izrečen pa mu je bil opomin.

Že pred leti pa je bil Pivljakoviču izrečen disciplinski ukrep po tem, ko je bil obtožen zlorabe položaja. Ker naj bi bil leta 1999 češkemu tovornjakarju neupravičeno izrekel kazen (šlo je za takratnih deset tisoč tolarjev, kar je okoli 40 sedanjih evrov), kazni ob takojšnjem plačilu pa ni znižal za polovico, temveč naj bi jo bil dal v žep, je moral sesti na zatožno klop. Deset let je trajal sodni postopek, dve obsodilni sodbi je slišal Pivljakovič - obsojen je bil na pogojno kazen, na koncu pa ga je višje sodišče oprostilo, saj da v izvedenem postopku ni bilo dovolj dokazov za dejanje, v tretje pa na sojenju ne bi bilo mogoče izvesti novih dokazov. Problem je bil predvsem v tem, da slovenskemu sodišču češkega tovornjakarja ni uspelo povabiti k nam na sojenje.

Nekdanji policisti naj bi bil ležal pred mrliško vežico na omenjenem pokopališču. Občan, ki je kasneje poklical policijo, je sprva mislil, da na tleh leži vreča, ne pa človek. Domačini so medijem razlagali, da je Pivljakovič ob jutrih večkrat prihajal na pokopališče, kjer je prižigal svečke na grobu svoje pokojne mame, v torek zjutraj pa naj bi ga bila na pokopališču pričakala dva zamaskirana moška in ga hudo pretepla. PO neuradnih podatkih naj bi bila oborožena s kovinskimi palicami. 

Kaj naj bi bil motiv za napad, za zdaj še ni znano. (lčk)

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta