(FOTO) Gasilci oskrbeli opečenega domačina, reševalci so ga odpeljali v bolnišnico

Sijan Pretnar
06.09.2024 07:39

Nad Ankaranom se je včeraj zgodaj popoldne vil gost steber dima. Zagorelo je na njivi, požar pa se je razširil proti gozdičku. Vse kaže, da je požar poskušal omejiti domačin, ki so ga z opeklinami reševalci odpeljali v bolnišnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Požar, ki je izbruhnil nad Jadransko cesto v Ankaranu, je zajel približno hektar veliko površino. 
GB Koper

Koprske poklicne gasilce so o požaru nad Jadransko cesto, blizu novega krožišča pred Ankaranom, obvestili okoli 12.25. Ko so prihiteli do požarišča, so tam našli onemoglega moškega, ležal je na tleh, imel je tudi nekaj opeklin. Oskrbeli so ga in predali reševalcem, ki so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Požar so nato gasilci kmalu pogasili. Dragan Puzić iz koprske gasilske brigade je povedal, da se je ogenj z njive razširil proti gozdičku in zajel približno hektar veliko površino, predvsem podrasti. Gost dim pa je bilo videti daleč naokrog. Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev in njihovih enajst prostovoljnih kolegov iz PGD Hrvatini in Dekani. Z delom so končali okoli 15. ure. Zaradi velike požarne ogroženosti na Primorskem je treba biti v naravi še posebej previden, velja tudi prepoved kurjenja v naravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta