(FOTO) Maturanta na končnem izletu umrla na grškem otoku Ios: Je bila v pijačo na zabavi primešana nedovoljena snov?

Va
04.07.2023 15:38

Nenadna smrt sošolcev je šokirala Irsko. Policija še ugotavlja, kaj se je zgodilo. Tragično je tudi ozadje druge smrti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Dva sošolca, 18-letnika iz Irske na maturantskem izletu na grškem otoku Ios, sta znenada umrla v razmiku 24 ur. Pretreseni ostali mladi iz te skupine, sošolci in prijatelji iz kolidža St. Michael's v Dublinu, so zato nemudoma zapustili Grčijo. Pred šolsko poslopje ljudje prinašajo cvetje, sveče in pišejo užaloščena sporočila.   

Profimedia

Kaj se je zgodilo? Domnevajo, da je prvi najstnik padel na pečini in se udaril v glavo, ko se je v zgodnjih jutranjih urah v soboto iz bara v glavnem mestu Iosa Hori vračal v svoj hotel, drugemu, srčnemu bolniku kmalu po operaciji, pa se je ustavilo srce od šoka zaradi sošolčeve smrti, piše Dnevnik.hr.

Policija še preiskuje, zakaj je prvi mladenič umrl: ali se je spotaknil in padel ter se hudo poškodoval, ali je bil morda napaden ali pa je s pijačo vred morda zaužil nedovoljene snovi, ki so nato povzročile smrt. Več bo znano po torkovi obdukciji v Pireju.

Na egejskem otoku je bilo samo iz šole dveh umrlih okoli 80 dijakov, vseh skupaj pa 1000. 

"To je nočna mora vsakega starša. Vemo pa, da številni naši sinovi in hčere odhajajo v tujino po zaključku šole," se je po tragediji, ki je šokirala državo, oglasil podpredsednik irske vlade Micheál Martin.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta