(FOTO) Na Celjskem prijeli 53-letnika, osumljenega ponarejanja denarja. Nekaj ponaredkov je še imel pri sebi

ČK
03.04.2023 15:52

Zaradi suma storitve šestnajstih kaznivih dejanj ponarejanja so ga pridržali in priprli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ponarejeni bankovci 
PU Celje

Celjski kriminalisti so izsledili 53-letnega slovenskega državljana, osumljenega ponarejanja denarja, in mu prejšnji teden odvzeli prostost ter ga pridržali, so sporočili iz PU Celje.

Ob prijetju je pri sebi še imel 12 ponarejenih bankovcev po 100 evrov, ki jih je nameraval spraviti v obtok, kot da so pravi. Zaradi suma storitve šestnajstih kaznivih dejanj ponarejanja denarja so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor.

Največ jih je v Mariboru in Celju: Policisti opozarjajo na več primerov ponarejenih bankovcev

Ob tem policija dodaja, kako prepoznati ponaredke. V večini primerov zadošča, da bankovec pogledate, otipate in obrnete proti viru svetlobe, saj so ponaredki zaščitnih elementov tako opaznejši. Ponarejene bankovce lahko prepoznate tudi na otip, po reliefu, saj ga ponaredki velikokrat nimajo. Pri pregledu pristnega bankovca proti svetlobi sta vidna portretni vodni znak in varnostna nit, pri večjih vrednostih še portretno okence. Pri nagibanju bankovca naprej in nazaj pa se na srebrnem traku opazi portret Evrope v prosojnem okencu, na zeleni številki pa svetlobni val, ki se premika navzgor in navzdol po številki.

Če se vam zdijo bankovci sumljivi, takoj obvestite policijo. Če sumite, da je bankovec, ki ga imate oziroma ste ga prejeli, ponarejen, si poskušajte zapomniti čim več informacij, predvsem kdaj, kje in od koga ste ga prejeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta