(FOTO) Požar v termah: Evakuirali 200 ljudi, šest jih je moralo v bolnišnico

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
17.08.2023 20:59

V Rimskih Toplicah je zagorelo je v sobi, ki je bila opremljena tudi s savno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gasilo je več gasilskih ekip.
Pgd Rimske Toplice

V Rimskih Toplicah je včeraj zvečer, nekaj po 21.30, zagorela savna v hotelski sobi. Hotelske goste - bilo jih je okoli 200 - so preventivno evakuirali, šest ljudi pa so zaradi vdihavanja dimnih plinov prepeljali v Splošno bolnišnico Celje. Med njimi so bili, so sporočili iz term, štirje zaposleni, tudi lastnik in direktor Rimskih term Valery Arakelov, ki naj bi bili pomagali pri reševanju in se nadihali ogljikovega monoksida, ter dva gosta. Vse so danes zjutraj že odpustili iz bolnišnice. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Laško, Rimske Toplice, Sedraž, Rečica in Zidani Most. Skupaj s Civilno zaščito Laško so hotelske goste evakuirali ter pogasili požar in prezračili prostore.

Pgd Rimske Toplice

Po prvih informacijah je zagorelo v eni izmed sob v šestem nadstropju, ki je bila opremljena tudi s savno. Gostja naj bi jo bila prižgala in čakala, da se segreje. Policisti sicer natančen vzrok požara še preiskujejo. Gostje so se v hotel lahko vrnili tri ure po tem, ko so gasilci končali delo. Danes so terme poslovale kot običajno, škoda je nastala zgolj v sobi, kjer je zagorelo, so še pojasnili v termah.

Pgd Rimske Toplice
Posledice požara v eni od hotelskih sob.
Pgd Rimske Toplice
Pgd Rimske Toplice
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta