(FOTO) Radovljiški policisti ustavili voznika tovornjaka s priklopnikom, ki je bil znatno pretežak

Gr.G.
03.02.2024 13:00

Po slovenskih cestah je dovoljena vožnja skupine vozil z največjo dovoljeno skupno maso 40 ton.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radovljiški policisti ustavili voznika tovornjaka s priklopnikom, ki je bil znatno pretežak. 
PU Kranj

Radovljiški policisti so v četrtek dopoldne ustavili voznika tovornjaka s priklopnikom, ki je prevažal hlodovino. Odredili so tehtanje vozila in priklopnika in pri tem ugotovili, da naložen tovor znatno presega največjo dovoljeno skupno maso. Po slovenskih cestah je dovoljena vožnja skupine vozil z največjo dovoljeno skupno maso 40 ton, ustavljeno vozilo pa je tehtalo kar 28 odstotkov več od dovoljene mase, preko 51 ton. 11 ton pretežko tovorno vozilo s priklopnikom so izločili iz prometa.

"Taka vožnja je nevarna in neodgovorna, saj ni šlo za manjša odstopanja, ampak za občutno prekoračitev največje dovoljene skupne mase. Lahko si predstavljate, kaj bi bilo, če bi se tak tovor prevrnil, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili. Vsaka dodatna obremenitev vozila namreč pomeni tudi daljšo pot ustavljanja," so sporočili s Policijske uprave Kranj.  

Predvidena kazen za tak prekršek je 600 evrov, ki jih bo moral plačati voznik, prav tako policisti vodijo prekrškovni postopek za pravno osebo, za kar je predvidena kazen v višini 1800 evrov.

"Kot je pomembno, da se pripnete za volanom, je pomembno tudi, da je tovor pravilno naložen in pripet. Za vsako vrsto tovora veljajo posebna pravila nalaganja in pritrjevanja. Najpogosteje so ravno utrujenost voznika, neustrezno naložen tovor in neprilagojena hitrost usodna kombinacija," so pojasnili policisti. Z nadzori tovornega prometa in avtobusov bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta