(FOTO) V Iranu aretirali avstralska blogerja in vplivneža: Situacija je zaskrbljujoča

A.L.
12.09.2019 13:49

Avstralski uradniki naj bi se že bili srečali z iranskimi kolegi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Blogerja in vplivneža Jolie King in Mark Firkin sta bila od leta 2017 na poti po državah sveta, ki veljajo za nevarne. S tem sta želela odpraviti predsodke in slab sloves dežel, ki veljajo za neprijazne in celo nevarne za turiste. A zataknilo se je v Iranu. Tuji mediji sedaj poročajo, da so ju pred tedni aretirali v bližini Teherana. Firkin, ki ima avstralsko in britansko državljanstvo, in Kingova, Avstralka, sta na pot vzela tudi dron, s pomočjo katerega sta lahko svoja potovanja tudi posnela. In prav dron je bil tisti, zaradi katerega sta pristala v ječi. Iranske oblasti so ju aretirale zaradi nedovoljene uporabe drona.
{twitter}https://twitter.com/gulf_news/status/1171989070333059072{/twitter}
Še pred njuno aretacijo naj bi bili prav tam, v Iranu, aretirali avstralsko-britansko državljanko, šlo naj bi za profesorico z Univerze Cambridge, obsodili so jo na deset let zapora. Obtožbe zoper njo niso znane. Avstralski uradniki naj bi se že bili srečali z iranskimi kolegi. Zunanja ministrica Marise Payne je situacijo ocenila za nadvse zaskrbljujočo in poudarila, da si Marka in Jolie želi kmalu videti v domovini. 
{twitter}https://twitter.com/SkyNewsAust/status/1171960339329507328{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta