(FOTO) V Mariboru noseča žena zabodla moža, umrl je med lastnim prevozom v bolnišnico

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
30.05.2022 15:42

V Valvasorjevi ulici v Mariboru je noseča Anja R. v nedeljo z nožem zabodla svojega moža Luzlima B. Odvlekel se je do avtomobila in se hotel sam odpeljati v bolnišnico, a je na poti omagal, povzročil nesrečo in umrl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zločin se je zgodil v pritličju hiše, v kateri sta zakonca živela z nekajletno hčerko.
Andrej Petelinšek

V mariborskem naselju Studenci se je v nedeljo zgodil krvav zločin. V pritličju stanovanjske hiše ob Valvasorjevi ulici sta se okoli 22. ure hudo sprla zakonca, 31-letna Anja R. in pet let starejši Lulzim B. Prepir je šel tako daleč, da je ženska pograbila nož in moža zabodla v predel prsnega koša. Kljub hudi rani je možakar zbral toliko moči, da je sedel v avto in se nameraval odpeljati po pomoč, a je že na dvorišču naletel na prvo oviro.

V paniki najbrž ni našel daljinca za odpiranje ograje ali se je ta odpirala prepočasi, zato je z vozilom trčil vanjo in si tako sprostil pot. Z dovozne poti se je vključil na Valvasorjevo ulico in se odpeljal proti vzhodu, proti Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor, a je na poti omagal in izgubil oblast nad vozilom.

Sprva mislili, da je bila samo nesreča

Nasproti stare železniške postaje je z avtom najprej trčil v kombi, nakar ga je odbilo na zelenico, tam pa je trčil še v drevo. Od očividcev ni nihče pomislil, da je bil moški žrtev kaznivega dejanja. Kdo je prvi poklical policijo, nismo izvedeli, je pa tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga razkrila, da je na številki 113 telefon zazvonil ob 22.41. Klicatelj je prijavil, da se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, ko je policijska patrulja prispela na kraj nesreče, pa je sledil šok. Moški ni več kazal znakov življenja, vendar je bilo uniformirancem v hipu jasno, da ni umrl v prometni nesreči, ampak za posledicami veliko hujšega, kaznivega dejanja.

V primer so se vključili kriminalisti in ugotovili, da je bil Lulzim B. z nožem hudo poškodovan že pred nesrečo in na drugem kraju. Bili smo na prizorišču zločina in nesreče ter izvedeli, da se je storilka s seatom očitno peljala za možem, saj je policisti niso aretirali na naslovu, kjer je zabodla moža, ampak na prizorišču nesreče. Po naših podatkih so ji prostost odvzeli ob 23.20, na posledice aretacije in kriminalistične preiskave pa so danes dopoldan opominjali le še delčki policijskega traku, s katerim so preiskovalci zavarovali kraj nesreče. Kriminalistična preiskava poteka v smer kaznivega dejanja uboja, za kar je predpisana kazen od pet do 15 let zapora.

Omagal je nasproti stare železniške postaje, žena mu je sledila v seatu (na fotografiji).
Vesna Lovrec
Na posledice aretacije in kriminalistične preiskave so včeraj dopoldan opominjali le še delčki policijskega traku.
Vesna Lovrec

O motivu še nič znanega

Na prizorišču zločina smo poizvedovali, kaj bi lahko bil motiv prepira, a sosedje odgovora ne poznajo. Novica o smrti Lulzima B. jih je presenetila, saj za nesoglasja ni vedel nihče. "Bolj kot med sabo sta se prepirala s sosedi, zaradi nerešenih razmerij z etažno lastnino in uporabo sicer občinskega zemljišča," so povedali. "Pred slabim mesecem sem ga slišal na dvorišču kričati. Brcal je v kompost, ne vem, zakaj je bil tako hudo jezen, a zdelo se mi je, da je klical ženo in jo prosil, naj pride čim prej domov, saj da tega ne bo vzdržal," se je  spominjal gospod srednjih let, ki živi v sosednji ulici. Dogajanja v hiši zakoncev v nedeljo okoli 22. ure niso slišali niti neposredni sosedje. Kaj se je zgodilo, so izvedeli, šele ko jih je v noči na nedeljo obiskala policija in poizvedovala, kaj vedo o žrtvi in napadalki.

"Počivaj v miru, prijatelj," so se na družabnem omrežju Facebook od Lulzima B. danes poslavljali njegovi prijatelji. Govorili smo tudi z enim od njih. "Žal mi je obeh, najbolj pa njune hčerke. Ne razumem, kaj sta imela, da se je to zgodilo. Upam, da vsemu temu ni bila priča njuna nekajletna hčerka," je jokal naš sogovornik in dodal, da je Lulzim B. pričakoval še enega otroka, saj je njegova žena Anja R., ki mu je v nedeljo vzela življenje, noseča.

Kot rečeno, podrobnosti zločina niso znane, je pa Anita Kovačič Čelofiga sporočila, da bo policija več informacij javnosti posredovala predvidoma danes.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta