(FOTO) Znano je, kakšna kazen ga čaka: Štiri ženske najprej umoril, nato spolno zlorabil in razkosal

A.L.
29.08.2024 11:20

Njegovi odvetniki so med sojenjem trdili, da se zaradi shizofrenije ni zavedal teže svojih dejanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pretreseni svojci ene od žrtev.
Profimedia

Kanadski serijski morilec Jeremy Skibicki je bil obsojen na štiri doživljenjske ječe zaradi umorov žensk v Winnipegu leta 2022. Tožilci so povedali, da je 37-letnik ubil štiri ženske, povod za zločine pa je bila rasna diskriminacija. Obtoženi se je med sojenjem izrekel za nedolžnega in se skliceval na težave z duševnim zdravjem, piše BBC.

Žrtve so 39-letna Morgan Harris, 26-letna Marcedes Myran in 24-letna Rebecca Contois, oblasti pa si prizadevajo identificirati še četrto žrtev. Vse umorjene ženske so bile pripadnice staroselske skupnosti.

Tožilci trdijo, da je Skibicki vse ženske ubil med marcem in majem 2022, zadnja žrtev naj bi bila Rebecca Contois. Srečal jih je v lokalnih zavetiščih za brezdomce v Winnipegu in jih nato napadel, zadavil ali utopil. Po smrti jih je še spolno napadel, trupla pa razkosal in jih odvrgel v smetnjake.

Povsem mogoče je, da policisti za umore ne bi nikoli izvedeli, če ne bi maja pred dvema letoma moški, ki je na odpadu iskal odpadno železo, tam našel človeških ostankov in poklical policije. Po aretaciji 37-letnika zaradi umora Contoisove, je ta priznal še, da je odgovoren za smrt treh drugih žensk.

Člani družine umorjene Morgan Harris in poglavarji nekaterih staroselskih narodov v prenapolnjeni sodni dvorani.
Profimedia

Njegovi odvetniki so med sojenjem trdili, da se zaradi shizofrenije ni zavedal teže svojih dejanj. Kot so povedali, naj bi moški slišal glasove, ki so mu govorili, da ubija ženske "kot del božjega poslanstva". Sodišče ga je obsodilo na štiri doživljenjske ječe, do pogojnega izpusta pa bo upravičen šele čez 25 let, ko bo star več kot 60 let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta