Je na delu serijski morilec? Prebivalci v strahu, v kratkem času iz reke in jezera izvlekli 16 trupel: "To ni slučaj"

A.L.
29.06.2023 10:21

Walder je za tuje medije dejala, da se zgodi, da ljudje zaidejo v bar in sprejmejo slabe odločitve ter po nesreči padejo v vodo. "A to se ne dogaja v tako velikem obsegu," opozarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
M.r.

Od začetka lanskega leta so iz reke Chicago in jezera Michigan izkopali posmrtne ostanke desetih moških in šestih žensk. Prebivalci so v strahu pred serijskim morilcem. Med kopičenjem trupel so opazili tudi določene vzorce, sicer pa so samo v zadnjih šestih mesecih našli pet moških. "Preveč je naključij," je dejala Tracy Walder, nekdanja zvezna agentka Cie in FBI. Dodaja, da bi lahko bil na delu serijski morilec.

"V primeru, kot je ta, kjer je povsod toliko podobnih vzorcev, ne gre več le za naključje," je opozorila Walder. Zadnje najdeno truplo je bilo identificirano kot 26-letni Noah Enos. Našli so ga 17. junija, pet dni po tem, ko je izginil po rock koncertu v lokalni glasbeni dvorani. Preiskovalci še niso razkrili vzroka in načina njegove smrti, njegova družina pa sodeluje z zasebnimi preiskovalci, poročajo tuji mediji.

Pri večini najdenih je vzrok smrti utopitev, ki je posledica nesreče, pri redkih je vzrok smrti samomor. Policija v Chicagu teh primerov še ni komentirala, piše New York Post.

Walder ob tem pove, da imajo serijski morilci navado slediti določenemu vzorcu in da je potopitev telesa v vodo zagotovilo, da bodo forenzični dokazi v večini primerov izginili. Konec decembra 2022 so lokalni mediji poročali, da FBI sodeluje s čikaško policijo pri reševanju serije smrti zaradi utopitve.

Walder je za tuje medije še dejala, da se zgodi, da ljudje zaidejo v bar in sprejmejo slabe odločitve ter po nesreči padejo v vodo. "A to se ne dogaja v tako velikem obsegu," opozarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta