Gasilci v najdaljši noči imeli veliko dela: gorele so ciprese, travniki, avtomobili, komunalni zabojniki

Gr.G.
01.01.2023 08:43

Samo od polnoči naprej poroča spletni portal Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje o 22 intervencijah gasilcev po vsej državi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Samo od polnoči naprej poroča spletni portal Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje o 22 intervencijah gasilcev po vsej državi. V skoraj vseh primerih je šlo za požar v naravi ali na prostem, v enem primeru pa so gasilci pomagali reševalcem pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Ob 0.01 je na Poti na Kurešček na Igu gorela cipresa. Požar so pogasili gasilci PGD Ig. Pet minut čez polnoč pa so v Skorbi, v občini Hajdina, prav tako zagorele ciprese. Požar so pogasili domačini, gasilci PGD Hajdoše pa so pregledali požarišče.

Ciprese so v dolžini pet metrov zagorele še v Zabovcih v občini Markovci, v Muretincih v občini Gorišnica prav tako. Ogenj je tukaj ogrožal stanovanjsko hišo, gasilci PGD Muretinci pa so morali pogasiti požar na dolžini kar desetih metrov. Deset minut čez polnoč je v Sestržah v občini Majšperk, zagorel gozd. Gasilci PGD Medvedce so pogasili požar na površini 150 kvadratnih metrov.

Podrast na površini 400 kvadratnih metrov je ob 0.16 zagorela v Hrastju, kjer je požar pogasila Gasilska brigada Maribor.

Ob 0.30 so gasilci JZ GB Koper ponovno intervenirali na Resslovi ulici v Kopru, kjer so predhodno pogasili požar na balkonu večstanovanjske stavbe. Z najlonom so začasno sanirali odprtino razbitega okna.

Ob 0.39 je v krožišču Opekarniške ceste v Celju gorelo drevje. Gasilci PGE Celje so ogenj pogasili. Ob 1.02 je v Zagradu v Celju zagorel travnik. Gasilci PGE Celje, PGD Zagrad-Pečovnik in PGD Celje-Gaberje so pogasili požar in požarišče pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 1.14 so v Šerkovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana na robu asfaltiranega igrišča pogasili gorečo kartonasto embalažo od novoletnih raket. Kmalu za tem so v Smrjenah v občini Škofljica gasilci PGD Pjava Gorica pogasili dva goreča komunalna zabojnika za papir. Zabojnika sta uničena. Komunalni zabojniki so zagoreli tudi v Žigonih v občini Renče - Vogrsko.

Ob 2.16 je v Obirski ulici v Ljubljani zagorelo osebno vozilo parkirano ob stanovanjskem bloku. Gasilci GB Ljubljana in PGD Zgornja Šiška so pogasili sprednji del vozila, zaradi vročine pa je na objektu poškodovana fasada na površini okoli 6 kvadratnih metrov. Ob 2.21 je v Šišenski ulici v Ljubljani zagorela pnevmatika na osebnem vozilu. Gasilci GB Ljubljana so dokončno pogasili požar, ki so ga še pred njihovim prihodom začeli gasiti mimoidoči. Vozilo je poškodovano.

Ob 2.29 so v Ledarski ulici v Ljubljani pod nadstreškom v bližini stanovanjskega bloka goreli trije komunalni zabojniki. Gasilci PGD Zgornja Šiška in GB Ljubljana so požar pogasili ter ohladili in pregledali nadstrešek. Komunalni zabojniki so uničeni. 

Na Aškerčevi cesti v Celju je nekaj pred tretjo uro ponoči gorela lesena ograja. Požar so pogasili gasilci PGE Celje. Ob 5. uri je v Ronkovi ulici v Slovenj Gradcu zagorela vsebina komunalnega zabojnika za odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Slovenj Gradec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta