Glavni osumljenec za izginotje Madeleine naj bi en mesec pred tem spolno napadel 10-letnico

M.R.
08.09.2020 08:30

Glavni osumljenec v primeru izginotja Madeleine McCann je v preiskavi tudi zaradi spolnega napada na 10-letno dekle iz Nemčije, ki naj bi ga zagrešil en mesec preden je izginila mala Britanka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija Christiana Brücknerja, ki so jo objavili italijanski orožniki.
EPA

Časnik The Indepdendent poroča, da se je danes 43-letni Christian Brückner v začetku aprila 2007 na plaži razgalil mali nemški deklici, ki je bila tam na počitnicah z družino. Incident naj bi se zgodil v Salemi, ki je okoli 10 kilometrov oddaljena od kraja, s katerega je izginila Madaleine McCann. To je že v petek za portugalsko televizijsko postajo RTP potrdil nemški tožilec Hans Christian Wolters.​
Pojasnil je, da niti ni jasno, hkrati pa tudi ni pomembno, ali se je Brückner slekel pred 10-letnico ali pa se vpričo nje tudi samozadovoljeval. "V Nemčiji je oboje spolna zloraba otroka, zato to tudi preiskujemo," je zatrdil. 
Nemški tednik Spiegel pa je poročal, da so zdaj 23-letno žrtev, o primeru zasliševali pred dobrim letom in potem preiskavo tudi ovrgli, saj naj bi bilo premalo dokazov. A žrtev je pozneje sama poklicala policijo in povedala, da je Brücknerja prepoznala, ko ga je junija videla v medijih v povezavi z izginotjem male Madeleine. 
Trenutno je Brückner v zaporu v nemškem Kielu, kjer prestaja kazen zaradi tihotapljenja mamil in posilstva iz leta 2005 na Portugalskem, kjer je bila njegova žrtev 72-letna Američanka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta