Gledal v telefon, spregledal stoječi avtobus, padel in pobegnil. A ostala je tablica

A.L.
10.09.2019 12:30

"Dejstvo je, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče, taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Včeraj popoldne se je voznik avtobusa ustavil na postajališču na Krožni cesti v Kopru. Za njim je pripeljal voznik mopeda s telefonom v roki, ki je zaradi nepozornosti spregledal pred seboj stoječi avtobus. Na smernem vozišču je s prednjim delom mopeda trčil v zadnji del avtobusa, zatem pa padel. Voznik avtobusa je pristopil do njega, da bi mu pomagal, ta pa se je usedel na moped in odpeljal s kraja.
Policisti so pri ogledu kraja našli dele plastike in registrsko tablico. Ko bodo voznika izsledili, sledi ukrep, so sporočili policisti.  "Dejstvo je, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče, taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola," dodajajo in opozarjajo, naj se med vožnjo ne uporablja telefonov in drugih naprav. Če se telefoniranju vozniki ne morejo izogniti, naj to počnejo z uporabo naprave, ki omogoča prostoročno telefoniranje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta