Goričko: 24-letniku za spolni napad na 13-letno sorodnico 69 mesecev zapora

Andrej Bedek Andrej Bedek
19.04.2019 09:17

Potem ko na predobravnavnem naroku 24-letnik z Goričkega, obtožen spolnega napada na mladoletno osebo, ni priznal krivde v zameno za kazen 41 mesecev zapora, ga je zdaj sodišče obsodilo na precej višjo kazen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Zauneker

Na murskosoboškem okrožnem sodišču se je končalo sojenje 24-letnemu moškemu z Goričkega, obtoženemu spolnega napada na mladoletno osebo. Potem ko na predobravnavnem naroku krivde v zameno za kazen 41 mesecev zapora ni priznal, ga je zdaj sodišče obsodilo na precej višjo kazen, in sicer na 69 mesecev (pet let in devet mesecev) zapora. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, sicer predpisuje kazen od treh do osmih let zapora.
Sojenje je sodišče zaradi občutljivosti primera in predvsem zaščite oškodovanke zaprlo za javnost, zato podrobnosti dogajanja v sodni dvorani niso znane. Tožilstvo je po naših podatkih moškega obremenilo, da je ob prehodu v novo leto v Murski Soboti spolno občeval s svojo 13-letno sorodnico. Policija je spolnemu izprijencu prišla na sled po tem, ko se je deklica za pomoč obrnila na društvo, ki svetuje žrtvam nasilja. Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je bila žrtev istega moškega že pet let prej, ko je bila stara komaj osem let, zaradi česar je tožilstvo 24-letniku očitalo dva spolna napada. Ostudna zgodba o spolnem napadu 24-letnika na svojo mladoletno sorodnico žal ni osamljen primer pedofilije v Pomurju v zadnjem času. Oktobra 2017 so na tri leta in enajst mesecev zapora obsodili 23-letnika iz Murske Sobote, ker je decembra 2014 spolno zlorabil bližnjo sorodnico, mlajšo od deset let. Svoje zavržno dejanje je celo posnel s kamero in posnetek objavil na facebooku, v zaprti skupini uporabnikov. Prav na podlagi tega so ga policisti izsledili.
Še vedno v Pomurju odmeva tudi izkrivljeno početje moškega iz okolice Beltincev, ki je novembra 2014, ko je bil star 20 let, svoje žrtve iskal v murskosoboškem parku. Dekletom, ki jih je spolno nadlegoval, se je lažno predstavljal za policista. To je počel zelo spretno, s ponarejeno policijsko izkaznico, ki je bila videti pristna. Žrtve je nato telesno preiskal. Ne le površinsko, šel je tako daleč, da je prste potiskal v ženske genitalije. Štirinajstletnico, ki ji je najprej zagrozil, da bo morala plačati tisoč evrov kazni, ker sama hodi tako pozno zunaj, je prisilil v spolni odnos. Murskosoboško sodišče je lažnega policista aprila 2015 zaradi kaznivih dejanj s področja spolne nedotakljivosti obsodilo na štiri leta in deset mesecev zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta