Incident v Ljubljani: So se stepli navijači?

ČK
19.05.2024 17:49

Po navedbi portala Ekipa24 naj bi bili ljubljanski navijači po napadu Viol poškodovani, a policija o tem nima podatkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spopadi med ljubljanskimi in mariborskimi navijači so žal stalnica
Andrej Petelinšek

V soboto naj bi bili, je poročal portal Ekipa24, pristaši ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija na pikniku doživeli napad navijačev mariborskega nogometnega kluba.

Navijačih ljubljanskih zelenih so v soboto organizirali piknik, ki so ga poimenovali ReUNION in na katerem se družijo številne generacije pristašev. A še preden se je ljubljanski piknik začel, naj bi bili najhujši rivali Green Dragonsov, Viole, izvedle pravo diverzantsko akcijo. Ko je peterica Green Dragonsov prišla v Jamo pripravljati vse potrebno za piknik, obešati transparente in podobno, jih je, kot poroča portal Ekipa24, po besedah očividcev napadla skupina kakšnih 30 Viol. Ti naj bi bili svoje navijaške tekmece hudo pretepli, tako da je morala vsa peterica poiskati pomoč v bolnišnici. V kakšnem stanju so pretepeni ljubljanski navijači, sicer portal ni poročal.

In kaj o domnevnem navijaške spopadu vedo ljubljanski policisti? Na Večerovo novinarko vprašanje o dogajanju v prestolnici Tomaž Tomaževic odgovarja: "V okviru varstva osebnih podatkov lahko potrdimo, da smo bili v soboto okoli 12. ure obveščeni sumu kršitve javnega reda in miru na Vodovodni cesti v Ljubljani. Policisti na kraju do sedaj niso potrdili elementov nasilnih kaznivih ravnanj, so pa obravnavali prijavo kaznivega dejanja tatvine. V dogodku po znanih podatkih policije ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka ter kaznivega dejanja tatvine in bodo izvedli ustrezne ukrepe."

Spopadi med Violami in Green Dragonsi so sicer žalostna stalnica v slovenskem navijaškem svetu. Nazadnje so se navijači obeh klubov spopadli že pred večnim derbijem v Mariboru v soboto, 13. maja letos. Na mariborski policijski upravi so že v zgodnjih popoldanskih urah, ob 14.30 dobili obvestilo o množični kršitvi javnega reda in miru med pripadniki navijaških skupin na območju središča Maribora. "Pri tem so takoj ukrepali pripadniki posebne policijske enote in policisti drugih policijskih enot ter preprečili nadaljnjo kršitev in vzpostavili red na območju, pri tem pa so uporabili tudi prisilna sredstva," so zapisali pri policiji v sporočilu za javnost. Poškodovana sta bila dva policista, prav tako pa so navijači poškodovali službeno vozilo policije. Policisti so 35 ljudem preprečili prihod na športno prireditev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta