Iva izginila med zabavo, truplo so našli 60 kilometrov stran: Tam je bilo na stotine ljudi, a nihče ni ničesar opazil

M.R.
28.08.2023 10:51

V nedeljo popoldne so na obali Donave v Starih Banovcih v Srbiji našli truplo 27-letne pogrešane Novosadčanke Ive Balog. Truplo so našli okoli 60 kilometrov nižje od mesta, kjer je bila nazadnje videna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zabava, na kateri je bilo več sto ljudi, se je odvijala na Petrovaradinu.
Reuters

Iva Balog je bila na zabavi v Novem Sadu, nazadnje pa so jo videli v soboto okoli 4. ure zjutraj na plaži Oficirac v Petrovaradinu. Kot poročajo mediji, naj bi s prijateljico šla na kopanje v Donavo.

Ivina sestra Martina je za srbski časnik Blic povedala, da je bila to prva informacija, ki so jo dobili o pogrešani. Pozneje je izvedela še, da jo je prijateljica zapustila le za trenutek in od takrat se je za njo izgubila vsaka sled. 

Domnevno naj bi jo štirje mlajši moški videli plavati in tudi v trenutku, ko je prišla iz vode. Z njo naj bi tudi govorili, potem pa naj bi se Iva odpravila nazaj na kraj, kjer je potekala zabava. "Zelo podrobno so jo opisali," je povedala sestra pogrešane. 

V medijih in po družbenih omrežjih se je pojavila informacija, da so Ivo nazadnje videli med pogovorom z mlajšim moškim, sicer tujcem. To informacijo je potrdila tudi družina pogrešane. "Dobili smo informacijo, da jo je videl ta mladenič, ki je sicer tujec, verjetno Američan. Iskali smo tudi njega, da bi nam dal kakšno informacijo, a brez uspeha," je dejala Ivina sestra. 

Družina pogrešane ni izključevala možnosti, da se je Iva utopila, a se ji je zdelo nenavadno, da nihče ne bi ničesar videl. "Kolikor smo slišali, je bilo na tej zabavi več sto ljudi. Enostavno neverjetno je, da nihče ne bi videl ali slišal, da se nekdo utaplja. Ni mogla kar tako izginiti," je povedala sestra. 

Za sedaj še ni jasno, kdo je našel truplo in v kakšnih okoliščinah. Vzrok njene smrti bo pokazala obdukcija. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta