Izrek sodbe Adlešičevi in Abramovu prestavljen

STA
11.06.2024 15:19

Sebastiena Abramova iz Celja v Ljubljano niso mogli pripeljati, videokonference pa ni bila mogoča zaradi tehničnih težav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Julija Adlešič in Sebastien Abramov sta se pogodila s tožilstvom in očitke priznala.
Jaka Gasar/dnevnik

Na ljubljanskem okrajnem sodišču je bil za včeraj predviden narok za izrek kazni Juliji Adlešič zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija in Sebastienu Abramovu zaradi očitkov o pomoči pri tem. Naroka ni bilo, ker v celjskem zaporu niso mogli zagotoviti privedbe Abramova na ljubljansko sodišče in zaradi tehničnih težav.

Ljubljansko okrajno sodišče je večkrat poskušalo vzpostaviti videokonferenčno povezavo s celjskim zaporom, kjer je Abramov, vendar pri tem niso bili uspešni. Sodnica Tanja Lombar Jenko je predlagala tudi privedbo Abramova, vendar je v celjskem zaporu niso mogli zagotoviti. Zato je sodišče narok za izrek kazni Adlešičevi zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija in Abramovu zaradi očitkov o pomoči pri tem kaznivem dejanju prestavilo na 20. junij.

Obtožena sta s tožilstvom sklenila sporazum in krivdo priznala. Tožilstvo za Julijo Adlešič predlaga eno leto zapora, ki ga lahko odsluži z delom v splošno korist, za Sebastiena Abramova pa sedem mesecev zapora, ki pa ga ne more odslužiti na ta način. Adlešičevi tožilstvo očita, da je ogoljufala NLB za 31.403 evrov, Summit Leasing Slovenija pa za 6705 evrov. Soobtoženemu Abramovu pa pomoč pri tem kaznivem dejanju. Julija Adlešič je goljufijo izvedla tako, da je odpirala bančne račune in dvigovala razpoložljiv limit, ki ga je tudi izkoristila, vendar nikoli poplačala. Od banke je pridobila tudi zlato kartico Mastercard, na kateri si je izposlovala 8500 evrov limita, nekoliko manjši limit pa si je izborila tudi na premium kartici Visa. V poslovalnici NLB je vzela tudi posojilo v višini 20.000 evrov, le manjši del kredita pa je tudi odplačala. Z lažnim navajanjem, da prejema redne prihodke, je ogoljufala tudi Summit Leasing Slovenija. V več poslovalnicah trgovin Big Bang in Harvey Norman je na kredit kupovala različne izdelke, nato pa plačala le nekaj obrokov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta