Kranjski policisti raziskali nedeljski jutranji rop

STA, A.L.
12.12.2023 11:24

Kranjski policisti so bili o ropu obveščeni v nedeljo okoli 6.30.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kranjski policisti so bili o ropu obveščeni v nedeljo okoli 6.30.
Sašo Bizjak

Kranjski policisti in kriminalisti so uspešno raziskali rop, ki se je v nedeljo zjutraj zgodil v Kranju. Policisti so izsledili in prijeli pet domnevnih storilcev, ki so z grožnjami in silo napadli tri mlajše moške ter si prilastili njihov denar.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so se po do sedaj zbranih obvestilih trije 19-letniki, en 18-letnik in en starejši mladoletnik združili, da so z uporabo sile in z grožnjami z ostrim predmetom od oškodovancev izsilili denar. Dva oškodovanca sta pri tem utrpela tudi lažje telesne poškodbe.

Kranjski policisti so bili o ropu obveščeni v nedeljo okoli 6.30. Takoj so na kraj dogodka poslali več policijskih patrulj, ki so z zbiranjem obvestil in intenzivnim iskanjem zelo hitro izsledile in prijele vseh pet storilcev, ki so se pred prihodom policistov razbežali.

Vsem petim so policisti odvzeli prostost in zanje odredili pridržanje za čas zbiranja obvestil. Utemeljeno jih sumijo storitve kaznivega dejanja ropa, za katerega je predpisana kazen od treh do 15 let zapora. Preiskava kaznivega dejanja še vedno poteka, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta