Kršil javni red in mir, policisti so mu zasegli revolver, v Mariboru 29-letnik skozi rdečo na ukradenem mopedu

M.R.
25.05.2020 12:04

Ptujski policisti so obravnavali kršitelja, pri katerem so odkrili revolver, za katerega ni imel dovoljenja, mariborski policisti pa so ustavili moškega na ukradenem mopedu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasežen revolver pri moškemu iz upravne enote Ormož 
PP Ptuj

Ptujski policisti so v petek opravili preiskavo pri moškemu, ki živi na območju upravne enote Ormož in ki so ga pred tem obravnavali zaradi kršitve javnega reda in miru. 
Med preiskavo so našli in zasegli revolver in 46 nabojev. Poleg tega so našli še dodatno krajšo cev za pištolo. Za revolver ni imel ustreznega dovoljenja, zato mu bo izdana odločba o prekršku. 

Na ukradenem mopedu skozi rdečo

​Mariborski​ policisti pa so včeraj na Ptujski cesti ustavili 29-letnika na mopedu, saj je prevozil rdečo luč na semaforju. V postopku so policisti ugotovili, da je bil moped 30. julija 2018 ukraden, na njem pa je bila nameščena registrska tablica, ki ne pripada vozilu. 
Policisti so nato pri kršitelju našli še posušene rastlinske delce, sumijo, da gre za marihuano. Delce so mu zasegli in mu odredili strokovni pregled, ki bi pokazal, ali je vozil pod vplivom droge, a ga je kršitelj odklonil. 
Zasegli so mu moped in ga bodo vrnili lastnici, izdali so mu plačilni nalog, zaradi posesti prepovedane droge pa mu bodo v hitrem postopku izdali odločbo o prekršku in ga kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta