Ljubljana: Zjutraj na avtobusu pristopil do znanke in jo zabodel

Va
05.02.2024 08:04

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje zoper življenje in telo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv

Nekaj pred današnjo 7. uro zjutraj so bili obveščeni o dogodku na avtobusu za Bežigradom v Ljubljani, v katerem je bila ena oseba poškodovana. Po doslej znanih podatkih je moški pristopil do znanke in jo z ostrim predmetom poškodoval, so sporočili s PU Ljubljana. Oškodovanka je bila odpeljana v UKC Ljubljana, osumljenca pa so na kraju dogodka prijeli.

Ker kriminalistična preiskava še poteka, je policija z informacijami skopa. Portal Siol pa je objavil, da je bil ostri predmet v napadalčevih rokah nož. Popoldne je policija sporočila, da je žrtev huje poškodovana, vendar njeno življenje ni ogroženo. Kriminalistična preiskava še vedno poteka, osumljenec pa se nahaja v policijskem pridržanju.

Kot še piše Siol, se je napad zgodil v zadnjem delu avtobusa številka 14. Do prihoda policistov so moškega zadržali drugi potniki. V času napada jih je bilo na avtobusu 30 do 40. 

Direktor Ljubljanskega potniškega prometa Peter Horvat je za Siol.net povedal, da so v podjetju pretreseni in da česa podobnega na avtobusih mestnega potniškega prometa še niso doživeli. "Kmalu naj bi si ogledali posnetke napada, k nam prihaja tudi policija, tako da bom v nekaj urah več vedel," je povedal za portal.

"Sliši se nenavadno, a na avtobusu očitno tudi ni bilo nobenega vpitja ali panike," je še izjavil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta