Maribor: Med vožnjo na koncert v Festivalno dvorano Lent žalil taksista in mu prebil ličnico

Le.V.
04.02.2024 13:17

Če bo oškodovani šofer policistom predlagal kazenski pregon zoper storilca, slednjemu grozi denarna kazen ali zapor do enega leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moškega je zmotilo, da taksist z enoprostorcem ni hotel zapeljati čisto do vhoda. 
Arhiv Večera

Mariborski policisti preiskujejo incident, v katerem jo je sinoči skupil voznik Taxi Plusa. Dispečarka podjetja je voznika napotila na Betnavsko ulico 26 v Mariboru, kamor je taksi naročil moški, ki se je odpravljal na koncert Crvene jabuke v Festivalno dvorano Lent. Taksist je prispel pravočasno, moškega pa je očitno razjezilo, da je moral do vozila prehoditi nekaj korakov, saj voznik z velikim enoprostorcem ni hotel zaparkirati vhoda v stanovanjski objekt.

V taksi je vstopil slabe volje in pričel voznika žaliti. Taksist je nekaj časa žaljivke prenašal, ko je pripeljal na območju Ulice Pariške komune, pa je zapeljal ob rob, avtomobil ustavil in gospodu predlagal, da bi bilo najbolje, da izstopi iz vozila, če je že tako hudo nezadovoljen z njegovo storitvijo. Komaj je taksist izrekel te besede, že je pričelo padati po njem. Spominja se več udarcev v glavo, razjarjeni moški ga je precej hudo poškodoval in mu razbil ličnico. Z okrvavljenim obrazom se je Jože K. sam odpeljal na urgenco, potrebno je bilo šivanje rane, zdravstveno osebje pa je o incidentu obvestilo policijo. 

"Včeraj zvečer smo bili obveščeni o tem, da naj bi voznika osebnega avtomobila v Mariboru poškodoval neznani moški. Voznik je utrpel poškodbe, policisti še ugotavljajo okoliščine dogodka in zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja," je ob našem poizvedovanju pojasnila tiskovna predstavnica Anita Kovačič Čelofiga. Kot smo še izvedeli v podjetju, je bil njihov zaposleni zaradi posledic udarcev sinoči na urgenci obravnavati dvakrat. "Ob njegovem prvem prihodu so mu v bolnišnici zašili rano in ga odpustili v domačo oskrbo, čez nekaj časa pa mu je obraz tako hudo zatekel, da so šivi popokali, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali nazaj," je pojasnil delodajalec oškodovanca.

Taksistove poškodbe so policisti zaenkrat označili kot lažje telesne poškodbe, kar pomeni, da storilcu v primeru, da bo oškodovanec predlagal kazenski pregon zoper njega, grozi denarna kazen ali zapor do enega leta. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta