Mariborčane, stare 19, 20 in 21 let, ujeli v ukradenem mercedesu

M.D.
26.11.2018 11:35

Mladi Mariborčani so sinoči odtujili mercedesa, lastnik jih je izsledil preko mobilne aplikacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Sinoči okoli 23.10 so Mariborčani, stari 19, 20 in 21 let, v Trebušakovi ulici v Mariboru vstopili v odklenjeno parkirano tovorno vozilo znamke Mercedes Sprinter. "V vozilu so našli originalne ključe, ga spravili v pogon in se z njim odpeljali. Lastnik vozila je okoli 23.30 na mobilni aplikaciji s pomočjo GPS sledilne naprave zaznal, da je vozilo v gibanju. Ker je mislil, da je s sledilno napravo kaj narobe, se je odpeljal v Trebušakovo ulico, kjer je opazil, da vozila tam več ni," so zapisali mariborski policisti. Mobilna aplikacija je lastniku  pokazala, da je vozilo v Dogošah, zato se je tja tudi zapeljal. V tem času se je vozilo pričelo ponovno gibati nazaj proti Trebušakovi ulici, zato je tudi sam obrnil.

Lastnik vozila opazil policista, ki sta storilce kasneje pridržala 

Na Ptujski cesti v Mariboru je lastnik ukradenega vozila opazil policista Prometne policijske postaje Maribor in jima vse opisano naznanil. Policista sta ukradeno vozilo kmalu odkrila in voznika ustavila v Poljski ulici v Mariboru. Vse tri so prijeli in pridržali, vozilo pa so jim zasegli. Seveda so ga takoj zatem vrnili oškodovancu. Vse tri osumljence bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta