Mariborski policisti znova nad voznike predelanih vozil: Izdali 28 plačilnih nalogov

J.K.
14.01.2024 16:48

Policisti sporočajo, da bodo s tovrstnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje, voznike zato pozivajo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Mariborski policisti so v soboto izvedli poostren nadzor nad upoštevanjem cestno-prometnih predpisov udeležencev neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil. Nadzor so izvedli, da bi preprečili ogrožanje prometa. 

Izdali so 28 plačilnih nalogov. Kot so pojasnili, je v največ primerih šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. Policisti so ugotavljali tudi psihofizično stanje udeležencev. Ugotovili so eno kršitev vožnje pod vplivom alkohola, prav tako kršitev vožnje pod vplivom prepovedanih drog, za kar so vozniku odredili strokovni pregled. Obravnavali so tudi dve kršitvi nedostojnega vedenja policistov pri uradnem postopku. Osebama so izdali plačilna naloga. 

Sporočajo, da bodo s tovrstnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje, voznike zato pozivajo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujejo, da se takšnih neprijavljenih srečanj ne udeležujejo, saj lahko pride so hujših ogrožanj udeležencev prometa. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta