Moški ni spoštoval navodil o obvezni zaščitni opremi v trgovini. Policisti svarijo: Prepoved zbiranja največkrat ne upošteva mladina

A.L.
09.04.2020 10:22

"Pozivamo k upoštevanju začasnih omejitev za zajezitev epidemije koronavirusa. Policisti v primeru ugotovljenih kršitev ukrepajo."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kranjski policisti so v sredo obravnavali moškega, ki ni upošteval navodil varnostnika o obvezni uporabi rokavic in zaščitne maske v trgovini, brez utemeljenega razloga pa se je gibal tudi izven svoje občine. S prekrški bodo policisti seznanili pristojni zdravstveni inšpektorat.
"Pozivamo k upoštevanju začasnih omejitev za zajezitev epidemije koronavirusa. Policisti v primeru ugotovljenih kršitev ukrepajo. Kdor nima utemeljenega razloga, naj ne zapušča svoje občine in naj ostane doma, na zaprtih javnih krajih pa naj uporablja predpisano zaščitno opremo. Sedaj je na voljo že toliko informacij, kako ljudje opremo lahko naredijo tudi doma, da izgovorov ne bi smelo biti več," sporočajo kranjski policisti.
Ob tem sporočajo še, da policisti pri kontroli javnih krajev ugotavljajo, da odloka v delu zbiranja največkrat ne upošteva mladina. "Zato gre v tem delu apel staršem, da jih s prepovedjo seznanijo in zagotovijo ustrezen nadzor nad njimi.  S temi kršitvami policisti dosledno seznanjajo pristojni zdravstveni inšpektorat in predlagajo uvedbo prekrškovnih postopkov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta