Moški utonil na hrvaški plaži, očividec: "Pijani prijatelji so ga nasilno potisnili v morje"

A.L.
01.07.2020 14:03

"Življenje je izgubljeno, upam, da bodo odgovorni vedeli, kako to kaznovati."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Sinoči med 18.30 in 19. uro se je na reški plaži Pećine v bližini hotela Jadran utopil moški, poročajo tamkajšnji mediji. Vzroka smrti policisti za zdaj še ne razkrivajo, so pa dogodek potrdili. "Za zdaj lahko le potrdimo, da je oseba umrla, truplo pa je na obdukciji, ki bo pokazala vzrok smrti. Vse ostalo, vključno z morebitno odgovornostjo posameznih oseb, preiskujemo," pravijo na reški policiji.
{twitter}https://twitter.com/24sata_HR/status/1278254013431996417{/twitter}
Četudi uradni vzrok utopitve še ni znan, pa se je na družbenem omrežju pojavil zapis očividca, ki se je v času nesreče kopal na tamkajšnji plaži. "Kot vedno sem se tudi danes odločil, da po treningu obiščem še obalo. Ob prihodu na Pećine (skalna pečina v bližini hotela Jadran) sem opazil vidno opito skupino ljudi," opisuje očividec in zapiše, da so bili stari med 30 in 40 let. "Po nekaj minutah je ta ista skupina svojega 'prijatelja' na silo potisnila v morje. Čeprav se je sprva zdelo, da je vse skupaj v redu, saj je moški začel plavati, je telo po približno 20 sekundah postalo negibno, brez življenja." Odločil se je, da moškemu priskoči na pomoč, kot opisuje na Facebooku, gre za slab teren, na katerem je morje globoko, predvsem pa je veliko skalovja. "Nekako smo ga uspeli potegniti iz vode in ga obrnili na bok, a ni bilo srčnega utripa."
Kot zapiše, je v tistem trenutku prispela reševalna ekipa in začela z oživljanjem, ki se je izkazalo za neuspešno. Medtem ko je očividec policistom dajal izjavo, naj bi skupina, ki je moškega porinila v morje, grozila in se napadalno vedla. "Kot sem slišal, naj bi ta skupina imela zajetno policijsko kartoteko," piše. "Življenje je izgubljeno, upam, da bodo odgovorni vedeli, kako to kaznovati," je še dejal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta