Na cestišču sta naletela na olje, pri Senju je umrl slovenski par. Zakaj so policisti odvzeli prostost 79-letniku?

M.R.
27.09.2024 13:19

Na jadranski magistrali sta v nesreči preteklo soboto umrla slovenska motorista.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so 79-letniku odvzeli prostost zaradi suma, da je povzročil prometno nesrečo.
Profimedia

Hrvaška policija je sporočila, da se je nesreča zgodila v soboto okoli 14.35 pri kraju Donja Klada. Na motornem kolesu sta bila slovenska državljana, stara 53 in 50 let. 53-letnik je vozil od Senja proti Karlobagu, v ostrem nepreglednem ovinku pa je naletel na olje na vozišču. Pri tem je izgubil nadzor nad motorjem in padel po cestišču. Odneslo ga je v železno ogrado in nato s cestišča v prepad. 

Umrl je na kraju nesreče, prav tako je na samem kraju poškodbam podlegla njegova 50-letna sopotnica. Na Facebook profilu blejskih gasilcev so zapisali, da je bil pokojni njihov "dolgoletni operativec". Družini in svojcem so izrekli tudi iskreno sožalje. 

Hrvaški policisti so sicer ugotovili, da je bilo olje na cesti posledica nesreče, ki se je zgodilo okoli 14.10 istega dne. V to nesrečo pa je bil udeležen 79-letni motorist s slovenskimi registrskimi tablicami, ki pa naj ne bi ukrepal po predpisih. V nesreči je bil lažje poškodovan. 

Pred dnevi so hrvaški policisti še sporočili, da so 79-letniku odvzeli prostost zaradi suma, da je povzročil prometno nesrečo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta