Se odpravljate na Hrvaško? Na poti do morja vas čaka 66 radarjev. To so lokacije

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.06.2019 09:33

Past za prehitre voznike je postala jadranska magistrala. Na poti od Reke do Dubrovnika hitrost meri okoli 40 radarjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Tit Košir

Stacionarne kamere za nadzor hitrosti, ki jih je hrvaška policija pričela postavljati pred nekaj leti, so se izkazale za učinkovite in stroškovno učinkovite, piše hrvaški spletni portal 24sata, zato je letos njihovo število drastično naraslo. Posebej za turistične predele naše južne sosede pišejo, da je tam prišlo do prave eksplozije radarjev, posebej izpostavljajo jadransko magistralo, po kateri se, na poti do morja, radi peljejo tudi številni Slovenci. A tudi na drugih poteh proti morju se je njihovo število zelo povečalo. 
(ZEMLJEVID)
Je pa v zgodbi dobra novica za vse, ki uporabljate avtoceste. 24sata piše, da nad vozniki na avtocestah policisti ne bodo vršili strogega nadzora, saj na poti od Zagreba proti morju ni nameščen niti en stacionarni merilnik hitrosti. So pa zato alternativne poti polne policijskih pasti. Njihove navedbe lahko potrdimo tudi sami. Ko smo pred nekaj leti pisali reportažo o poti na morje po regionalnih cestah, so na nas prežale kar tri zaporedne policijske patrulje. Že pri prvi sta nam policista prijazno razložila, da ustavljajo predvsem avtomobile s tujimi registrskimi oznakami in takšne, ki so višjega cenovnega razreda, navedbe pa pospremila z obrazložitvijo: "Če nočejo plačati cestnine, bodo pa kazen".

Fotografija je simbolična. 
Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta