Na Dolenjskem prepovedali vožnjo dvema močno pijanima voznikoma, eden je vozil tovornjak

M.R.
28.02.2024 09:23

Policisti novomeške policijske uprave so v torek zvečer in v sredo zgodaj zjutraj obravnavali dva precej opita voznika in obema odvzeli prostost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dolenjski policisti so morali s cest umakniti dva pijana tuja voznika.
Robert Balen

Včeraj malo pred 21. uro so črnomaljske policiste opozorili, da ja voznik avtomobila na cesti med Dragatušem in Malim Nerajcem vijuga po cesti in ogroža ostale udeležence. Na podlagi opisa so voznika kmalu izsledili in ustavili.

Za volanom je bil 59-letni Hrvat, policisti pa so mu odredili alkotest, ki je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka kar 1,36 miligrama alkohola (2,8 promila). Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostor za pridržanje. Privedli ga bodo tudi pred preiskovalnega sodnika. 

Danes malo pred 4. uro pa se je na mejni prehod Obrežje pripeljal 45-letni voznik tovornjaka s priklopnikom hrvaških registrskih oznak, sicer državljan Bosne in Hercegovine. Ker je tudi on kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili alkotest. Ta je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligrama alkohola (1,8 promila). Tudi njega so odpeljali v prostor za pridržanje, danes pa ga bodo privedli še pred preiskovalnega sodnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta