Na sotočju Dravinje in Drave sta se prevrnila kanuja, v vodi je bilo 11 odraslih in otrok

21.06.2021 08:34
Z napihljivimi plovili (dva kanuja in čoln) so se spustili po reki Dravinji. Med plutjem po Dravi je oba kanuja nato prevrnilo, štiri osebe, ki so bile na čolnu, pa so skočile v reko, da bi pomagale ostalim v vodi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Včeraj popoldne se je skupina 11 odraslih in otrok z napihljivimi plovili (dva kanuja in čoln) spustila po reki Dravinji. Med plutjem po Dravi je oba kanuja prevrnilo, štiri osebe, ki so bile na čolnu, pa so skočile v reko, da bi pomagale ostalim v vodi.

K sreči so se vsi uspeli rešiti. Poškodovanih po doslej zbranih informacijah ni, dve osebi so le preventivno odpeljali v ptujsko bolnišnico.

Policisti PP Podlehnik dogodek še intenzivno preiskujejo in preverjajo okoliščine. Za zdaj se domneva, da se je nesreča zgodila zaradi visokega vodostaja, povečanega pretoka reke in nastalih brzic. 

Pri iskanju in reševanju na reki je na dolžini sedmih kilometrov sodelovalo 73 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec, Stojnci in Nova vas. Aktivirana je bila tudi podvodna reševalna služba. Ponesrečeni so se iz reke rešili sami. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta