Naboj migranta zadel v čelo, storilec, ki je truplo skril v jamo, že priznal uboj

M.R.
08.10.2019 16:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V soboto je bil na območju Bileće v vzhodni Hercegovini s strelnim orožjem ubit migrant, zadevo pa je 49-letni domačin prijavil šele danes. Glede na besede predstavnika bosanskega tožilstva Srđana Vukanovića je prijavitelj dejal, da je bil migrant ubit s puško M46, truplo migranta pa da je skril v bližnjo jamo.
Storilec, ki je sam danes zaradi slabe vesti okoli 9.30 poklical policijo, je povedal, da se je vse skupaj odvijalo v soboto okoli 17.30.
Lokalni mediji v BiH so poročali, da je 49-letnik na hiši, ki jo je pazil v vasi Vranjska, opazil vlomljena vrata, ko je pasel čredo ovac. Odšel je v svojo hišo in vzel puško ter se odpravil nazaj v sosedovo hišo. Ko je puškino cev pomolil skozi vrata, jo je po njegovih besedah nekdo zgrabil, sledilo pa je prerivanje in pri tem naj bi se puška sprožila, besede tožilca Žarka Milića navaja bosanski časopis Avaz.
Po ocenah osumljenca je bilo takrat v hiši okoli deset migrantov, ki so se po strelu takoj vsi razbežali. Razen enega. 49-letnik je tedaj namreč videl, da je strel iz puške enega zadel v glavo in da mu ni bilo mogoče pomagati.
V paniki je nato truplo zavil v deko in ga odvlekel do bližnje vrtače, ki je globoka dva do tri metre ter ga tam tudi pustil. Ker ga je nato pekla vest, ni mogel spati, zato je danes poklical policijo, je danes še povedal preiskovalcem.
Identitete pokojnika še niso ugotovili, saj pri sebi ni imel dokumentov. Obdukcijo naj bi opravili jutri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta