"Nista več z nami." Našli osebne predmete novinarja in njegovega spremljevalca, ki sta izginila v brazilskem pragozdu

Va
13.06.2022 10:21

Doma Phillipsa, dolgoletnega dopisnika iz Brazilije, in Bruna Pereiro pogrešajo od 5. junija. Oglasili sta se novinarjevi sorodnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iskalna akcija se nadaljuje, upanja pa je vse manj.
Reuters

Brazilska policija je našla osebne predmete, ki pripadajo pogrešanemu britanskemu novinarju Domu Phillipsu in njegovemu vodniku, 41-letnemu Brunu Pereiri. Med najdenimi predmeti so čevlji in nahrbtnik z oblačili 57-letnega novinarja ter zdravstvena izkaznica, čevlji in hlače njegovega lokalnega spremljevalca. "Nista več z nami," je tašča novinarja objavila na instagramu, objavo je nato delila novinarjeva soproga. Policija iskanje nadaljuje.

Dvojica je pogrešana od 5. junija, ko se je za njima izgubila sled v težko dostopnem amazonskem pragozdu. Samo nekaj dni prej je Pereira, bivši vladni uslužbenec, zadolžen za zaščito brazilskih plemen, prejel grožnje. Med ribiči, rudarji, gozdnimi delavci naj bi bil imel številne nasprotnike, ker je opozarjal na njihove nezakonite dejavnosti.

Policija je prejšnji teden na čolnu lokalnega ribiča, znanega po nadimku Pelado in osumljenega krivolova, našla sledove krvi, niso pa še potrdili, ali človeške. Ribič naj bi bil med zadnjimi, ki je britanskega novinarja in njegovega vodiča videl živa.

Reuters

Policiji se očita, da je pozno sprožila iskanje. Na območju, kjer sta moška izginila, živi več kot 20 plemen. Ob razmahnjenem krivolovu zaščitenih ribjih vrst tudi nelegalno kopljejo zlato, sekajo gozd in trgujejo z drogami.      

Dom Phillips je več kot desetletje in pol za različne medije poročal iz Brazilije. Med drugim za The Guardian, Washington Post, New York Times in Financial Times.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta