"Niti ene olajševalne okoliščine ni." V Sarajevu začeli soditi povzročitelju nesreče, v kateri sta umrli mladi zdravnici

Va
22.01.2024 16:20

Tragični smrti 25-in 26-letnice lani maja sta odmevali tudi zunaj Bosne in Hercegovine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sarajevo. Fotografija je ilustrativna. 
Profimedia

"Niti ene olajševalne okoliščine ni. Tisto noč so bile idealne razmere za vožnjo," je povedala tožilka na začetku sojenja za povzročitev smrti dveh mladih zdravnic Azre Spahić (25) in leto starejše Alme Suljić v središču Sarajeva lanskega maja. Huda prometna nesreča, ki jo je bil storilec povzročil pod vplivom alkohola (0,51 promila) in psihogenih substanc, med drugim amfetamina, je odmevala tudi zunaj BiH. Na prehodu za pešce je moški takrat trčil v skupino ljudi, med njimi sta bili 25- in 26-letnica. Mlajša je zaradi hudih poškodb glave umrla na kraju nesreče, druga pozneje v bolnišnici. Še ena oseba je bila lažje poškodovana.   

Storilec, novopečeni dispečer v taxi službi, je tisto noč zamujal na delovno mesto. Z mercedesom, ki ni bil njegov, in brez opravljenega vozniškega izpita je divjal proti Baščaršiji s hitrostjo 76 kilometrov na uro tam, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, in ne da bi bil upošteval, da je noč. V predkazenskem postopku se je zagovarjal, da ni kriv.  

Od silovitega udarca je nesrečni mladenki vrglo na avtomobil in nato na cono za pešce. Vozilo je v nadaljevanju udarilo še v prometni znak in izložbo bližnje pekarne. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta