Obsežna iskalna akcija za pogrešanim Italijanom se nadaljuje: V zadnjem klicu sporočil, da je poškodovan

A.L.
12.09.2019 09:22

Policisti prosijo za pomoč vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letniku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Že včeraj smo poročali, da so novogoriške policiste obvestili o pogrešani starejši osebi, šlo naj bi za 74-letnega državljana Italije z območja dežele Furlanija-Julijska krajina, v gozdu na območju naselja Vojsko. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je pogrešani italijanski državljan včeraj okoli 12. ure prišel na območje Vojskega skupaj z dvema prijateljema, moškima, starima 70  in 72 let, oba državljana Italije, z namenom nabiranja gob. Omenjeni moški so se z osebnim vozilom pripeljali v neposredno bližino ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in nato ustavili ob cesti v kraju, imenovanem "V Logu" ter se odpravili v bližnji gozd, kjer so se razkropili.
Njegova prijatelja sta se ob 14. uri vrnila do parkiranega osebnega vozila, pogrešani pa se ni vrnil. Zato sta z njim vzpostavila telefonski stik. V pogovoru je povedal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval - tožil je za bolečinami v predelu reber - ter ni mogel hoditi. Izgubil je tudi orientacijo, policija poroča, da ni vedel, kje točno se nahaja. Nazadnje je bil s pogrešanim vzpostavljen telefonski stik ob 17.15, ko je povedal, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi. Kasneje kljub večkratnim poskusom s pogrešanim ni bilo mogoče vzpostaviti ponovnega stika.

Iskali do polnoči, danes zjutraj nadaljujejo

Včeraj ob 18. uri je pod vodstvom PP Idrija stekla širša iskalna akcija na območju Vojskega in širše okolice na zahtevnem terenu, pri iskanju pogrešanega pa se je policistom PP Idrija in policistom gorske policijske enote PU Nova Gorica pridružilo tudi večje število gasilcev s tamkajšnjega območja, pripadnik GRS Tolmin, reševalci ZRPS z reševalnimi psi in več domačinov. Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z dronom. Policisti in reševalci kljub vsem izvedenim aktivnostim pogrešanega italijanskega državljana niso našli in so iskanje včeraj pozno zvečer oziroma ob polnoči prekinili.
Danes od zgodnjega jutra z iskalno akcijo pod vodstvom PP Idrija spet nadaljujejo. V današnji iskalni akciji poleg idrijskih  policistov, policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica in policistov iz Enote vodnikov službenih psov Miren-SUP PU Nova Gorica pogrešanega italijanskega državljana išče tudi večje število gasilcev, pripadniki GRS Tolmin in reševalci ZRPS z reševalnimi psi.
"Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem italijanskem državljanu, prosimo, da o tem obvestijo policiste PP Idrija na telefon (05) 372 48 00, elektronski  naslov (pp_idrija.pung@policija.si) oziroma se zglasijo na najbližji policijski postaji ali  pokličejo znano interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200," sporočajo policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta