Pet mesecev od masakra na osnovni šoli v Beogradu: Kaj je storilec povedal o orožju? Njegovemu očetu se izteka pripor

Va
03.10.2023 11:53

Tožilstvo še ni dokazalo, da orožja, s katerim je njegov sin streljal in ga je sicer legalno posedoval, ni imel v ustrezni hrambi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Beograd 3. maja letos, trenutek prijetja storilca. 
Reuters

Natanko pet mesecev od masakra na beograjski osnovni šoli, v katerem je umrlo devet otrok in varnostnik, še šest oseb pa je bilo poškodovanih, tožilstvu počasi zmanjkuje časa za obtožnico proti očetu storilca, ki je bil v času kaznivega dejanja star manj kot 14 let in zato sam kazensko ne more odgovarjati, je pa že od strelskega pohoda nameščen v psihiatrični ustanovi.

Očetu Koste K. se konec oktobra izteče preiskovalni pripor. Kakor piše srbski portal Blic in povzema Index.hr, ima tožilstvo po srbski kazenski zakonodaji tako samo še slab mesec, da proti priprtemu vloži obtožnico - če dokaže, da orožja, s katerim je njegov sin streljal in ga je sicer legalno posedoval, ni imel v ustrezni hrambi. V nasprotnem primeru bo priprti odšel na svobodo.

Blic piše, da so dopusti podaljšali čakanje na izvedenska mnenja o natančnem izvoru strelnih ran, ki so bile usodne za strelčeve sošolce in varnostnika šole, vrsti orožja ... Na to čaka tožilstvo. Očeta obenem sumijo, da je sina naučil streljati in ga jemal s seboj na strelišče.  

Srbski mediji so objavili, da naj bi bil mladoletni storilec pričal, da mu prvega stika z orožjem ni omogočil njegov oče in da je bilo varno shranjeno: v sefu in zaklenjeno s šifro, tako da se je namučil odkriti, kaj sef odpre. 

"Kar lahko povem, je, da je fant potrdil to, kar je oče izpovedal o hrambi orožja doma. Torej bilo je absolutno varno skladiščeno," je povedala očetova odvetnica. Ni pa razkrila, kako je storilec prišel do orožja, ki ga je uporabil za zločin. Storilec naj bi bil na zaslišanju obžaloval to, kar je storil. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta