Pijani Romun s tovornjakom vijugal po dolenjski avtocesti

M.R.
06.09.2024 07:10

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so včeraj okoli 13.30 na dolenjski avtocesti obravnavali šoferja tovornega vozila, ki je pri delovni zapori pri Kronovem vozil nezanesljivo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so Romuna odpeljali k sodnici.
Robert Balen

Na odseku, kjer je promet zaradi del speljan samo po eni strani avtoceste, je v smeri Ljubljane 57-letni Romun podrl nekaj označevalnih plastičnih barier, nato pa zapeljal na avtocestno počivališče Starine sever. Tam je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drug parkiran tovornjak. 

Prometni policisti so najprej posumili v njegovo sposobnost upravljanja in so mu odredili preizkus z alkotestom. V litru izdihanega zraka je imel kar 1,5 miligrama alkohola. Na kraju je dobil globo zaradi nepravilnega premika z vozilom, hkrati pa so ga pridržali in ga nekaj ur pozneje privedli pred okrajno sodnico v Črnomelj. Dobil je še 1200 evrov globe zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju, začasno pa je ostal tudi brez vozniškega dovoljenja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta