Pijani voznik zbil pešca, ki sta porivala voziček z otrokom, in pobegnil. Kaj so ugotovili policisti?

M.R.
18.12.2023 13:53

Včeraj okoli 15.30 je voznik osebnega vozila v Sadinji vasi pri Dvoru zbil tri pešce in pobegnil. Policisti so ga izsledili in prijeli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija
Robert Balen

Ugotovili so, da gre za 66-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka kar 0,92 miligramov alkohola. Zaradi vožnje blizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom, nato pa trčil v 26-letno peško in 28-letnega pešca, ki je pred seboj porival še voziček z otrokom. Vsi trije so bili v nesreči lažje poškodovani, oskrbeli so jih v novomeški bolnišnici, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti pa so ugotovili, da je voznik pred tem povzročil še eno nesrečo s pobegom. V kraju Mačkovec pri Dvoru je prav tako izgubil oblast nad vozilom in trčil v hidrant ter nadaljeval z vožnjo. Okoliščine obeh nesreč še preverjajo, zoper povzročitelja pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. 

Pijani vozniki povzročili še več nesreč

Že v soboto so policisti PU Novo mesto v Zdolah na območju Krškega malo po 17. uri obravnavali nesrečo, ki jo je povzročil drugi 66-letni voznik. Tudi on je po ugotovitvah policistov vozil preblizu desnemu robu vozišča. Zapeljal je s ceste in trčil v stopnišče stanovanjske hiše. Pri tem se je lažje poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,78 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Istega dne okoli 22. ure je na območju Puščave 35-letni voznik zapeljal s ceste. Pri tem se ni poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,86 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nedeljo so že nekaj pred 6. uro policisti dobili obvestilo o nesreči v naselju Log, kjer je voznik trčil v vrata stanovanjske hiše. Policisti so ugotovili, da gre za 34-letnega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste ter trčil v hišo. V nesreči ni bil poškodovan, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,73 miligramov alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in o nesreči za sodišče spisali obdolžilni predlog. 

V noči na nedeljo pa so na območju Stražnjega vrha obravnavali nesrečo, ki jo je povzročil 45-letni voznik. Trčil je namreč v ograjo stanovanjske hiše in pobegnil, a so ga izsledili. Ob tem so ugotovili, da je vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo. V litru izdihanega zraka je imel 0,21 miligrama alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta