Po nesreči avtobusa blizu Benetk preiskujejo tri osebe

STA, A.L.
12.10.2023 11:25

Po nesreči avtobusa blizu Benetk, v kateri je minuli teden umrlo 21 ljudi, so beneški tožilci uvedli preiskavo proti trem osebam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V bolnišnicah je še vedno 13 poškodovanih. Na intenzivni negi jih ostaja šest.
Reuters

Po poročanju lokalnega časnika Il Gazzettino preiskujejo direktorja podjetja La Linea, lastnice avtobusa, in dva mestna uradnika - vodjo oddelka za promet na celinskem območju mesta in vodjo oddelka za vzdrževanje cest.

Preiskujejo jih zaradi suma uboja iz malomarnosti ter povzročitve hudih ali zelo hudih telesnih poškodb v cestnem prometu, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

V prometni nesreči v Mestrah pri Benetkah je 3. oktobra umrlo 21 ljudi, 18 pa jih je bilo poškodovanih, ko je avtobus na električni pogon zvečer na poti iz središča Benetk v kamp v bližnjem okrožju Marghera prebil ograjo in zapeljal z nadvoza. Padel je več kot deset metrov globoko, v bližino spodaj ležečih železniških tirov, in ob tem zagorel.

Dva v življenjski nevarnosti

V nesreči je umrlo devet Ukrajincev, štirje Romuni, trije Nemci, italijanski voznik avtobusa, dva Portugalca, južnoafriški državljan in noseča 24-letna hrvaška državljanka, ki je bila s soprogom na medenih tednih.

V bolnišnicah je še vedno 13 poškodovanih. Na intenzivni negi jih ostaja šest, med katerimi sta dva v življenjski nevarnosti, so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA v sredo sporočile zdravstvene oblasti.

Tožilstvo v Benetkah je ugotovilo, da avtobus pred padcem z nadvoza ni trčil v drugo vozilo, medtem ko vzrok nesreče še vedno ni znan. Ena od hipotez je, da je voznik zaradi nenadne slabosti izgubil nadzor nad vozilom. Pojavljajo se tudi pomisleki o stanju nadvoza, predvsem varovalne ograje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta