Po nesreči v Pomurju: krivde ni priznal, o tem se še pogaja

Andrej Bedek Andrej Bedek
05.07.2019 20:35

Kristijan Trstenjak s Cvena je obtožen, da je maja lani v Gomilici pri Lendavi pijan do smrti povozil človeka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obramba se ne strinja z nekaterimi ugotovitvami s policijskega ogleda prizorišča nesreče pri Gomilici, tudi zato ni sprejela ponudbe tožilstva.
Nataša Juhnov

Moj varovanec ne priznava kaznivega dejanja, ker se mu zdi ponudba tožilstva nesprejemljiva," je murskosoboško sodnico Natalijo Goldinskij Husar pred dnevi na predobravnavnem naroku nagovoril odvetnik Jože Šafarič. Je zagovornik Kristijana Trstenjaka, samostojnega podjetnika s Cvena, ki je obtožen, da je 5. maja lani v Gomilici pri Lendavi do smrti povozil človeka. Matej Kučan je tožilec, ki je obtoženca posadil na zatožno klop pred Goldinskij Husarjevo. V obtožnici je zapisal, da je Trstenjak tisti sobotni večer svoj kombi Renault iz Črenšovcev proti Turnišču peljal močno opit, imel je namreč 1,44 grama alkohola na kilogram krvi, zato je izgubil oblast nad vozilom in treščil v 33-letnega pešca, ki je hodil ob robu ceste. Moški jo je v trku tako hudo skupil, da je življenje izgubil na kraju nesreče. Kučan je v zameno za priznanje krivde za samostojnega podjetnika predlagal 16 mesecev zapora in eno leto prepovedi vožnje motornih vozil.
"Nekatere okoliščine nesreče so še vedno nerazjasnjene, z nekaterimi ugotovitvami tožilca se nikakor ne strinjamo, zato je okoliščine treba pojasniti," je Šafarič utemeljil, zakaj z varovancem ne bosta sprejela tožilčeve ponudbe. Sodnica je glavno obravnavo razpisala za 9. september, ko bo, kot je napovedala, zaslišala tudi policiste, ki so opravili ogled kraja nesreče. Trstenjakov branilec je še predlagal, da primer pod drobnogled vzame izvedenec cestnoprometne stroke, a bo odločitev o tem Goldinskij Husarjeva sprejela na glavni obravnavi. Ni pa nujno, da obravnava sploh bo, kajti Šafarič je na naroku še poudaril, da se je obramba pripravljena pogajati naprej, "če nam bo tožilec le prisluhnil".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta