Pobeglega zapornika Satana ujeli v Nemčiji

Damijana Žišt Damijana Žišt
09.11.2023 11:00

Zapornika Tomaža Simoniča, ki je oktobra s pomagačem na skuterju zbežal, ko se je nahajal pred UKC Ljubljana, so na podlagi tiralice aretirali v Berlinu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pobeglega Tomaža Simoniča so našli v Berlinu v Nemčiji in ga bodo izročili Sloveniji. 
Policija

Zapornik Tomaž Simonič, ki je 6. oktobra, ko ga je pravosodni policist pripeljal iz zapora na Dobu na pregled v ljubljanski UKC, pobegnil, je bil prijet v Berlinu, smo izvedeli neuradno. Policija je namreč nekdanjega borca MMA uvrstila na seznam iskanih oseb in za njim razpisala tiralico. Policija sicer v primeru pobega zapornika, ki je bil znan tudi pod vzdevkom Satan, išče tudi njegovega pomočnika. Simonič je namreč pobegnil izpred kliničnega centra, pri tem pa je imel pomočnika na motorju. V beg se je pognal takoj, ko je stopil iz policijskega vozila.

Tomaž Simonič je bil leta 2015 zaradi več kaznivih dejanj – med drugim zaradi poskusa uboja – obsojen na enotno kazen deset let zapora. To pomeni, da bi, če bi kazen odsedel v celoti, čez dve leti prišel iz zapora. Prejšnji mesec pa se je odločil za beg, ki je bil glede na izvedbo načrtovan.

Na Policijski upravi Ljubljana so opozorili, da gre za nevarno osebo "oziroma glede na to, da gre za osebo, ki prestaja zaporno kazen, bi bila lahko potencialno nevarna". Simoniča bodo nemški organi pregona predali slovenskim, skoraj zagotovo pa bo Simonič preostanek svoje zaporne kazni preživel na zaprtem oddelku zapora na Dobu, verjetno tudi ne bo imel možnosti za pogojni ali predčasni odpust iz zapora, saj si je te možnosti zapravil z begom. Simonič je pred pobegom že koristil zunajzavodske ugodnosti, kar pomeni, da je imel proste izhode iz zapora. Teh po vrnitvi v zapor ne bo imel več.

"Potrdimo lahko, da je bil včeraj v Berlinu prijet pobegli zapornik, ki je 5. oktobra pobegnil izpred ORL klinike v Ljubljani. Prijetje je rezultat uspešnega mednarodnega policijskega sodelovanja slovenske in nemške kriminalistične policije ter aktivnega sodelovanja slovenske kriminalistične policije v Evropski mreži za aktivno iskanje oseb - ENFAST. Predaja slovenskim pravosodnim organom je v teku," pa so naknadno sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Odgovore URSIKS glede prijetja zapornika še čakamo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta